Što je potrebno da Bitcoin zamijenimo dolarom?

0

Nedavno je poduzeće Survata iz San Francisca provelo istraživanje u kojem su ispitanici bili kripto entuzijasti, a čak 60,3% njih reklo je da je najveći problem kriptovaluta upravo njihova visoka volatilnost.

Agencija Survata svoje poslovanje vrti upravo oko provođenja stručnih i kvalitetnih istraživanja, a između 18. i 23. siječnja ove godine, Survata je provela online intervjue s 402 ispitanika različitih profila što predstavlja mali uzorak ispitanika stoga to treba biti napomenuto prilikom analiziranja ovog istraživanja.

Uz to ispitanici nisu bili plaćeni niti su dobili bilo kakav oblik kompenzacije za sudjelovanje u ovom istraživanju, već su za sudjelovanje u istraživanju dobili pristup njihovom premium sadržaju. 

Ispitanici su rekli da najvećim problemom kriptovaluta smatraju njihovu visoku volatilnost i nestabilnost s kojom se bore svaki dan.

CEO Craig Cole, osnivač CryptoMaps-a nije ostao iznenađen ovim rezultatima te je rekao da svi koji koriste bitcoine znaju da uz pomoć blockchaina transakcije mogu potrajati i nekoliko sati, što na kraju zbog volatilnosti rezultira time da transakcija gubi ili joj raste vrijednost zavisno o trendu.

Ključni faktori za poboljšanje

Prvi problem Bitcoina jest ubrzavanje vremena izvršavanja transakcija, a neke kripto burze i projekti (OmiseGO, DASH, Stellar, BitcoinCash, Litecoin) već su uočili taj problem i usmjerili fokus upravo tome da se transakcije ubrzaju.

Primjerice kriptoburza Coinbase svojim aktivnim radom dokazuje da kriptovalute imaju potencijal postati prva opcija plaćanja u budućnosti za sva poslovanja.

S druge strane za zaštitu protiv volatilnosti Bitocina postoji i takozvani financijski instrument Bitcoin futures kojim se sudionici na tržištu mogu barem donekle zaštiti od pada cijene i same volatilnosti.

Blockchain koji je osnovna tehnologija koja omogućuje poslovanje kriptovaluta toliko se ustalio na tržištu da svaki dan možete pronaći novi projekt koji ga je usvojio i njime poboljšao svoje poslovanje ili pokrenuo novu ideju.

Na pitanje kada ćemo i hoćemo li uopće dolar i ostale fiat valute zamjeniti kriptovalutama teško je odgovoriti. Postoji puno prednosti kripto tržišta, ali dokle god na ovom tržištu ne zavlada stabilnost i potpuna sigurnost konstano će se rušit njihove cijene i samo vjerovanje u kripto tržište.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

 

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X