Što za Bitcoin znači negativna Coinbase premija?

0

Konačni proboj Bitcoina iznad cijene od 50.000 dolara možda će morati pričekati duže nego što smo mislili. Trenutno se stvorio kratkoročni prodajni pritisak na spot marketu burze Coinbase Pro. Zašto je ovo kratkoročan znak slabljenja Bitcoina, saznajte u današnjem članku.

Indeks Coinbase Premium, koji mjeri jaz između cijene Bitcoina na Coinbase Pro i Binance kripto burzi, postao je negativan, javlja CryptoQuant. Drugim riječima, čini se da prodajni pritisak na Coinbase Prou jača u usporedbi s drugim burzama poput Binancea.

Negativno očitavanje indeksa Coinbase Premium moglo bi biti preteča kratkoročne resistance razine. S druge strane, kada je premija pozitivna, to ukazuje na jak kupovni pritisak na Coinbaseu.

Izvor: Twitter

Na temelju indeksa, izvršni direktor CryptoQuanta Ki Young Ju vjeruje da proboj Bitcoina preko 50.000 dolara nije pretjerano izgledan u kratkom roku.

“Trenutna kupovna moć ne dolazi od Coinbasea”, dodao je. “Nema više Coinbase premije u usporedbi s burzama kao: Binance, Huobi, OKEx i ostalim. Treba biti oprezan!”

Coinbase je postao glavno mjesto za potraživanje Bitcoina zbog svoje popularnosti među velikim institucionalnim kupcima. Ovi sudionici na tržištu stječu svoj Bitcoin over the counter vrstom trgovanja putem Coinbase Proa. Razlog ovakve kupnje je taj da kada institucije kupe velike količine, to ne utječe odmah na cijenu te mogu “progutati” velike ordere po jednakoj cijeni. Iako ove velike kupnje ne utječu odmah na cijenu Bitcoina, one označavaju rastuću potražnju za ovom digitalnom imovinom, ali ujedno i smanjenje dostupne količine na tržištu. Stoga je Coinbase Premium indeks jedan od načina za kratkoročno mjerenje institucionalne potražnje za Bitcoinom.

Čini se da kratkoročna kolebanja premije Coinbase nemaju nikakvog utjecaja na dugoročnu putanju Bitcoina. Ona je i dalje u snažnom porastu, dosegnuvši opet novi ATH od 49.700 američkih dolara u nedjelju, pokazuju podaci TradingViewa.

Cijena Bitcoina narasla je nevjerojatnih 28% tijekom proteklog tjedna, velikim dijelom zahvaljujući Teslinoj akviziciji ove imovine. Na temelju najnovije prijave proizvođača električnih automobila kod SEC-a. Prema izvješću 10K, Tesla je odvojila otprilike 7,7% svoje bruto gotovinske pozicije za Bitcoin.

Tvrtke i upravitelji fondova kojima se javno trguje drže otprilike 6% cirkulirajuće ponude Bitcoina, a ova brojka bi se mogla znatno povećati ako se ostvare glasine da će mnoge velike kompanije (poput Applea i Amazona) također staviti dio svojih rezervi u Bitcoin!

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X