Što znače rekordni odljevi Bitcoina i Ethera sa kripto burzi?

0

Dvije najveće kriptovalute, Bitcoin i Ethereum i dalje se povlače s kripto burzi u sve većem volumenu što ukazuje da je sve manje investitora trenutno spremno za prodaju.

Kripto analitička kompanija, Glassnode, izvijestila je da su se tokovi Bitcoina na kripto burzama vratili na dominaciju odljeva tijekom kolovoza jer su ulagači povlačili digitalnu imovinu.

Naglasilo se da je tržište prošlo kroz brojne faze dominacije toka na kripto burzama u posljednjih godinu dana. Prethodna dominacija odljeva posljednji put je viđena krajem 2020. godine, neposredno prije nego što je Bitcoin prešao stari ATH od 20 tisuća dolara.

Egzodus Bitcoina i Ethereuma s kripto burzi

Krajem srpnja više od 465.000 Bitcoina napustilo je burze. U to je vrijeme Glassnode izvijestio da su bilance burzi pale na najnižu razinu od “kripto zime” krajem 2018.

Kad Bitcoin napusti centralizirane kripto burze, na to se obično gleda kao bullish znak. Tada se kripto imovina se može premjestiti u hladne novčanike ili se tokenizirati i uložiti u DeFi sustav. Nasuprot tome, kada postoje veliki priljevi na burze, smatra se bearish signalom jer ulagači mogu lako likvidirati svoju imovinu. Analitičar Will Clemente komentirao je kako je u posljednjih mjesec dana došlo do jednog od najvećih padova količine Bitcoina na burzama u povijesti.

“S kripto burzi je u posljednjih 30 dana povučeno 111.033 BTC. Jedan od najoštrijih padova zaliha burzi u povijesti Bitcoina. ”

Izvor: Glassnode

Glassnode je također primijetio da se ista stvar događa s Ethereumom. Ukupna količina na burzama dosegla je najnižu razinu u isto vrijeme, dok stake na ETH 2.0 doseže nove vrhunce. Ako želite saznati više o nadolazećem ETH 2.0, za vas smo pripremili tehnički članak.

Iz kompanije su izvijestili da je nedavno povećanje cijene Ethera podržano nastavkom odljeva te kriptovalute s burzi. Količina Ethereuma na kripto burzama dosegla je najnižu razinu od 13% ukupne količine ovog tjedna, što je ekvivalentno 15,3 milijuna Ethera.

Veliki dio, oko 5,7% cjelokupne količine Ethereuma, poslan je na ugovoru o depozitu Beacon Chain (ETH 2.0 validatori). Ugovor o stakingu ETH 2.0 sada ima zaključano gotovo 7 milijuna Ethera, odnosno oko 21 milijardu dolara.

Izgled cijena Bitcoina

Cijena Bitcoina i većine ostalih kriptovaluta je danas doživjela malu korekciju. BTC je u posljednja 24 sata izgubio 1,5% vrijednosti te u trenutku pisanje članka vrijedi 44.420 dolara. Na tjednoj bazi, to je pad od 2,7%. S obzirom na akumulaciju whaleova i povlačenje najveće kriptovalute s kripto burzi, mnogi analitičari naglašavaju da tržištem vlada bullish sentiment.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X