Studenti dižu kredite da kupuju kriptovalute

0

Istraživanje koje je provedeno od strane udruge Student Loan pokazalo je da se 21,2% studenata zadužuje kako bi se mogli uključiti na kripto tržište.

Da studiranje zahtjeva veliko odricanje vremena jasna je činjenica, također da iziskuje visoka novčana izdavanja kojima se trebaju pokriti troškovi plaćanja stanarine do financiranja hrane samo su neki osnovni troškovi.

U Hrvatskoj velika većina studenata studira uz pomoć potpore Ministarstva znanosti i obrazovanja, no postoje i oni koje ubrajamo u kategoriju izvanrednih studenata pa oni sami snose pune troškove školarine.

Ovakva situacija nije uobičajena u ostatku svijeta pa tako primjerice u Americi, roditelji rođenjem svog djeteta počinju štedjeti za njihov studij jer su troškovi studiranja ogromni i vrlo često sami studenti da bi si to mogli priuštiti ulaze u dugove iz kojih se čupaju godinama kasnije.

21,2% studenata se zadužuje zbog kriptovaluta

Mladi Amerikanci definitivno najviše vjeruju u kriptovalute jer su upravo oni najaktivniji investitori i žele ući u kripto tržište pod bilo koju cijenu. Pogleda li se trend rasta kriptovaluta koji se dogodio krajem 2017.-te, vrlo vjerojatno su se mnogi od njih ponadali da će ovo biti brza investicija koja će otplatiti njihove dugove. Student Loan

Prema podacima s izvještaja Student Loan, u istraživanju je sudjelovalo tisuću studenata, no ovim podacima ipak treba pristupiti s oprezom. Istraživanje je trajalo od 16. ožujka do 20. ožujka, no bilo je postavljeno samo jedno pitanje pa je pitanje koliko su zapravo ti podaci reprezentativni.

Američko ministarstvo obrazovanja objavilo je:

Fondovi za potporu studentima trebaju se iskoristiti samo kako bi se zadovoljili troškovi pohađanja određene institucije visokog obrazovanja. Bilo kakav oblik korištenja tih sredstava u investiranje i ulaganje ne smatra se odgovarajućom upotrebom sredstava koja su namijenjena za potporu studentima.

U 2017.-toj u SAD-u studentski dugovi iznosili su 1,3 bilijuna dolara što je ogromno zaduženje (podaci s Forbesa).

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X