Terra prestigla Binance Smart Chain u TVL-u

0

Kripto projekt koji je nedavno ušao u top 10 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, Terra, ponovno je pod reflektorima jer je prestigao Binance Smart Chain po DeFi aktivnosti, a stablecoin povezan s projektom blizu je prestizanju Ethereumovog DAI-ja.

Kripto projekt osnovan u Južnoj Koreji, odnosno nativni Terrin token, LUNA, porastao je za velikih 18 posto u zadnjih tjedan dana, na ATH razinu od 79,15 američkih dolara. Od tada se konsolidirala na oko 74 dolara.

Terra dobiva na snazi

Prema DeFi Llami, Terra je tijekom vikenda preskočila Binance Smart Chain i postala drugi najveći blockchain po ukupnoj zaključanoj vrijednosti (TVL). Terra sada ima TVL od 17,1 milijardi američkih dolara, 38,6 posto više nego prije tjedan dana, što joj daje 7,1 posto udjela na DeFi tržištu.

Ethereum je trenutno nedostižni lider s TVL-om od vrtoglavih 150 milijardi dolara, odnosno 62,8 posto tržištu. Tijekom kolovoza je tržišni udio Ethereuma bio oko 72%.

No, u ovoj priči je najveći gubitnik BSC, čiji se udio na DeFi tržištu smanjio s 12,0 posto od 20. kolovoza na 7 posto jutros. Polygon je također izgubio udio u TVL-u za to vrijeme, preskočili su ga Solana i brzorastući Avalanche. Fantom se natječe s Polygonom za 7. mjesto.

Tijekom zadnja četiri mjeseca, Terrin stablecoin TerraUSD pomaknuo se s 58. mjesta na ljestvici kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od 2,3 milijarde USD na 21 mjestu s tržišnom kapitalizacijom od 9,0 milijardi dolara.

To je odmah iza Daija, koji je trenutno na 20. Mjestu. Otkako je Terrina Columbus-5 nadogradnja stupila na snagu krajem rujna, mintanje TerraUSD kovanica uključivalo je burnanje LUNA tokena, kako TerraUSD raste u popularnosti, to tjera cijenu LUNA-e sve više. Sve o Terra (LUNA) projektu možete saznati u našem tehničkom članku o tom projektu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X