Tesla će opet prihvaćati Bitcoin za plaćanja?

0

CEO Tesle, Elon Musk, nagovijestio je da bi uskoro mogao vratiti podršku za kripto plaćanja. Glavni proizvođač električnih vozila imao je značajan utjecaj na cijenu Bitcoina tijekom ožujka, a vidjet ćemo hoće li ove vijesti dodati ulje na vatru. 

U rujanskoj kvartalnoj prijavi američkoj komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC), tvrtka je izjavila da bi “u budućnosti mogla ponovno pokrenuti praksu transakcija u kriptovalutama“, sugerirajući da Tesla namjerava nastaviti podržavati transakcije napravljene pomoću digitalne imovine.

Tvrtka je također izrazila svoje dugoročno povjerenje u kripto imovinu kao skladište vrijednosti i sredstvo plaćanja, navodeći:

“Vjerujemo u dugoročni potencijal digitalne imovine i kao ulaganja i kao likvidne alternative gotovini.”

Tesla je ranije prihvaćala Bitcoin kao sredstvo plaćanja za kupnju električnih vozila između siječnja i ožujka ove godine. Taj je potez došao kao dio šireg prihvaćanja Bitcoina iz Tesle, pri čemu je tvrtka također uložila 1,5 milijardi dolara svoje gotovine u BTC tijekom prvog kvartala 2021.

Međutim, podrška za transakcije Bitcoinom brzo je ukinuta nakon što se tvrtka suočila s kritikama zbog percepcije javnosti da Bitcoin mining iznimno šteti okolišu. U lipnju je izvršni direktor Elon Musk naznačio da će Tesla razmotriti nastavak podrške za Bitcoin plaćanja nakon što barem polovica njegovog hash ratea bude pokretana obnovljivom energijom.

Ovo izvješće dolazi usred vijesti da je Teslina tržišna kapitalizacija premašila 1 bilijun dolara nakon što je osiguran značajan ugovor s tvrtkom za iznajmljivanje automobila Hertz. Cijena Tesline dionice također je po prvi put porasla na preko 1.000 dolara.

Izvor: Twitter

Musk je nedavno “potresao” Shiba Inu zajednicu, nakon što je ovog vikenda tweetao da drži samo Bitcoin, Ethereum i Dogecoin. U ponedjeljak je korisnik Twittera “Shiba Inu Holder” pitao Muska koliko SHIB-a tokena drži, na što je Musk odgovorio: “Nijedan”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X