Težina Bitcoin mininga se povećala preko 30% od srpnja

0

Kako hash rate Bitcoin mreže nastavlja rasti, globalni kripto mineri akumuliraju sve više mining kapaciteta te je s toga najveću kriptovalutu sve teže rudariti.

U utorak je Bitcoin mreža odradila još jedno prilagođavanje težine mininga, koja je porasla za 3,2% i dosegla stopu težine od gotovo 19 bilijuna, prema podacima blockchain explorera BTC.com.

Najnovija prilagodba čini peti uzastopni porast težine u mining Bitcoina od sredine srpnja, pri čemu se ukupna stopa težine povećala za više od 31% s oko 13,7 bilijuna, što je bila najniža točka težine rudarenja od lipnja 2020.

Nova pozitivna prilagođavanja slijede niz od četiri uzastopna pada težine rudarenja koja su započela s gotovo 16% pada krajem svibnja uslijed globalnih zabrinutosti vezanih za okoliš, društveno i korporativno upravljanje u vezi s Bitcoinom, kao i kineskog nacionalnog suzbijanja kripto mininga.

Pet uzastopnih povećanja težine nakon kineskog egzodusa minera

Unatoč tome što je doživio pet pozitivnih prilagodbi težine zaredom, trenutna stopa težine mininga Bitcoina još je uvijek daleko od svoje dosadašnje najviše razine (ATH) od preko 25 bilijuna zabilježene u svibnju 2021.

Težine u rudarenju Bitcoina metrika je osmišljena tako da odražava koliko je teško minati jedan Bitcoin blok, s višom razinom težine koja zahtijeva više računalne snage za provjeru transakcija i “kovanje” novih Bitcoina. Prilagodba težine događa se svakih 2.016 blokova, odnosno otprilike svaka dva tjedna, budući da je Bitcoin programiran za samopodešavanje kako bi zadržao ciljno vrijeme jednog bloka od 10 minuta.

Trenutni rast težine u Bitcoin miningu dolazi paralelno sa značajnim porastom hash ratea najveće kriptovalute, odnosno ukupne kombinirane računske snage koja se koristi za mining i obradu Bitcoin transakcija. Hash rate Bitcoina porastao je na 150 egzahaša (EH/s) krajem kolovoza nakon što je u lipnju pao na čak 52 EH/s, oporavivši se na razinu iz lipnja i ukazujući na to da su se mineri vratili “online” nakon egzodusa iz Kine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X