Tko je “gurnuo” Bitcoin iznad 50.000$?

0

Danas je dobro poznati institucionalni “igrač” najavio još jedno izdanje konvertibilnih vrijednosnica u vrijednosti od 600 milijuna dolara za investitore i institucije namijenjene za kupnju Bitcoina. Naravno, u pitanju je MicroStrategy. Ovaj potez dolazi mjesec dana nakon što je MicroStrategy prikupio 650 milijuna dolara u prvoj rundi izdavanja konvertibilnih vrijednosnica.

Kako je tržipte reagiralo?

Vijest je pogurala cijenu Bitcoina na novi ATH od 51.153 američkih dolara.

Izvor: Twitter

Prema najavi, vrijednosnice neće biti osigurane, obveze MicroStrategya podmirivat će se kroz kamate na polugodišnjoj razini 15. veljače i 15. kolovoza svake godine, počevši od 15. kolovoza 2021. Datum dospijeća vrijednosnica je 15. veljače, 2027., osim ako ranije nisu otkupljene ili pretvorene u skladu s njihovim uvjetima.

MicroStrategy namjerava zadržati Bitcoin do 2024.

 “Ovisno o određenim uvjetima, na dan ili nakon 20. veljače 2024., MicroStrategy može unovčiti sve vrijednosnice ili dio vrijednosnica za gotovinu”, navodi se u najavi.

CEO MicroStrategyja dodao je da je tvrtka dodatno očekivala da će početnim kupcima vrijednosnica odobriti „mogućnost kupnje, u roku od 13 dana koji počinje, uključujući i datum prvog izdavanja vrijednosnica, do dodatnih 90 milijuna američkih dolara. Ukupni iznos glavnice vrijednosnica. MicroStrategy namjerava koristiti neto prihode od prodaje vrijednosnica za stjecanje dodatnih Bitcoina, navodi se u najavi.

U skladu s pravilom 144A prema Zakonu o vrijednosnim papirima, samo kvalificiranim institucionalnim kupcima bit će ponuđeno da kupe konvertibilne vrijednosnice. Ovo je slično ranijoj ponudi koju se MicroStrategy odradio 2020. godine.

Tvrtka već posjeduje preko 70.000 Bitcoina, čija je vrijednost u trenutku tiska preko 3,5 milijarde dolara. Ovo će dalje rasti kako MicroStrategy kupuje još više Bitcoina, što bi zauzvrat moglo privući druge institucije i tradicionalne tvrtke da ulože dio vlastitog novca u imovinu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X