Transakcija od $99 milijuna, izvršena Litecoinom u 2,5 minute s naknadom od $0,4

0

Prije nekoliko dana transakcija vrijedna $99 milijuna u Litecoinima izvršena je između dva kripto walleta i privukla pozornost na kripto tržištu.

Iako nisu poznate stranke koje su sudjelovale u ovom “poslu” i zbog čega se plaćanje odvilo, što ni nije važno u ovoj priči, pozornost na kripto tržištu ova transakcija dobila je zbog velikog iznosa koji je prebačen za samo 2,5 minute, uz naknadu od $0,4.

Upoznati smo s prednostima Blockchaina i kriptovaluta, koje donose i veliku brzinu u obavljanju transakcija, a ovaj slučaj samo potvrđuje potencijal kripto tržišta.

Korisnici na Redditu vrlo su rado komentirali ovu transakciju pa je i tako to postala treća najpopularnija tema nakon što se sve “odigralo”.

Neki od komentara bili su:

“Što mislite koliko puta su ove strane provjerile wallet adrese prije nego što su uplatile $99 milijuna?”

“Noć prije prebačen je 1 LTC što je očito bila testna transakcija te su nakon toga prebacili $99 milijuna što je dovoljno da se kupi otok.”

“Ovo dokazuje kako će kriptovalute promijeniti cijeli financijski sustav.”

Koliko bi vremena, procedure i birokracije trebalo da banke izvrše ovu uplatu?

Da banke naprave ovaj posao sve bi potrajalo barem nekoliko dana, uključilo bi se nekoliko posrednika i sve to bi se odradilo za puno veću naknadu od $0,4.

Kriptovaluta Litecoin kreirana je 2011-te, a njezin cilj je da postane alternativa za svima dobro poznati Bitcoin što želi postići brzinom i niskim naknadama.

Litecoin s trenutnom vrijednošću $152,26 je šesta najveća kriptovaluta po svojem obujmu prema podacima s CoinMarketCapa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X