TVL za DeFi na Solana blockchainu dosegao ATH

0

DeFi protokoli na Solani dosegli su novu najvišu razinu kada se ukupna zaključana vrijednost (TVL) svih sredstava na tom blockchainu popela na 12,7 milijardi dolara prema podacima DeFi Llame.

Prema Defi Llama, ovaj novi vrhunac dosegnut je 21. Listopada, a od tada se dodatno popeo na oko 12,34 milijardi dolara. Također je otkriveno da je novi ATH premašio prethodni od 12,2 milijarde dolara koji je postavljen u rujnu kada je ova blockchain platforma doživjela znatan porast DeFi aktivnosti na svojoj mreži.

Zanimljivo je da prije porasta interesa za DeFi sektor na Solani, TVL imovine na mreži nikada nije premašio 1,5 milijardi dolara. Kako sada stoji, najveći dio TVL-a dolazi od Marinade Financea, popularnog liquid staking protokola. Samo je u tom projektu TVL porastao za gotovo 70 posto u tjedan dana, što ga svrstava među projekte s najvećom likvidnošću.

Važno je napomenuti da je unatoč rastu Solana DeFi sektora u posljednja dva mjeseca, on i dalje debelo zaostaje za DeFi protokolima zasnovanim na Ethereumu čiji zajednički TVL iznosi preko 200 milijardi dolara.

Znači li ovo ponovni rast Solana tokena?

U vrijeme pisanja ovog članka, Solana je, kao i šire kripto tržište, također u periodu rasta. Vrijednost Solane je porasla za preko 8.3% u posljednja 24 sata te je trenutna cijena SOL-a 210 dolara. U posljednjih sedam dana cijena mu je skočila za više od 30 posto.

Prema izvješću Forbesa o Solaninom bullish trendu u posljednja 24 sata, “mnogi pokazatelji za ovu digitalnu valutu su bullish”.

Solana je došla u središte pozornosti početkom rujna kada je njezina vrijednost skočila na otprilike 190 dolara, a rast tog blockchaina privukao je mnoge Defi i NFT projekte.

To je dovelo do toga da su ga mnogi analitičari i kripto entuzijasti dodali kategoriji potencijalnih “Ethereum Killera” zbog jeftinih transakcijskih naknada i razine publiciteta. Iako ovo ne zvuči bajno, Solana je imala problema s održavanjem svog blockchain aktivnim kroz cijelo vrijeme, a prema mnogim analitičarima postoji i problem nedovoljne decentraliziranosti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X