Twitter pokreće trgovanje kriptovalutama i dionicama

0

Popularna društvena mreža Twitter nastoji uvesti novu značajku – mogućnost trgovanja kriptovalutama i dionicama unutar aplikacije za sve korisnike, dok Musk istovremeno želi pristupiti financijskim tržištima.

Partnerstvo s tvrtkom eToro

Nova značajka lansirana je u partnerstvu s fintech tvrtkom eToro. Korisnici Twittera tako će moći pretraživati ​​tržišne grafikone za veći izbor financijskih instrumenata te kupovati ili prodavati kriptovalute i drugu imovinu putem eToro.

Najnovije partnerstvo između platforme društvenih medija i fintech tvrtke proširit će se na Twitterovu značajku “cashtags”, koja trenutno korisnicima omogućuje da vide podatke o trgovanju u stvarnom vremenu iz TradingViewa, na indeksnim fondovima kao što je S&P 500 i dionicama određenih kompanija poput Tesle.

“Twitter je postao stvarno važan dio maloprodajne investicijske zajednice i mjesto na koje ljudi dolaze kako bi pristupili financijskim vijestima i stekli znanje. Mislimo da $Cashtags može igrati središnju ulogu u ovome i da već privlači veliku pozornost”, rekao je glasnogovornik tvrtke eToro za Cointelegraph.

Novim financijskim značajkama može se pristupiti putem taba “Pogledaj na eToro”, koja će korisnike odvesti na platformu za trgovanje eToro.

Fintech tvrtka, osnovana 2007. u Izraelu, predstavila je funkcije kripto trgovanja i kripto novčanik 2019. godine, a korisnicima omogućuje kupnju i prodaju dionica, kriptovaluta i indeksnih fondova. Tvrtka ima više od 32 milijuna registriranih korisnika diljem Europe, Azije i Sjedinjenih Država, a među najpopularnijim značajkama je funkcija koja ljudima omogućuje oponašanje strategija trgovanja drugih korisnika.

Twitter kao najveća financijska institucija na svijetu

Najnovije partnerstvo također bi bilo prvi veliki posao za diva društvenih medija otkako je Elon Musk preuzeo mjesto izvršnog direktora nakon što je prošle godine kupio Twitter za 44 milijarde dolara. Yoni Assia, izvršni direktor tvrtke eToro, nazvao je partnerstvo savršenim spojem i vjeruje da će ova značajka pomoći privući novu publiku na platformu.

Assia je primijetio da je Twitter financijski postao pravi trend i da je bio ključan za procvat maloprodaje tijekom 2021. godine. Dodao je da su pretraživanja za “cashtags” narasla na milijune. S druge strane, Musk je u nedavnom intervjuu rekao kako želi da Twitter postane “najveća financijska institucija na svijetu”.

Musk je ranije iznio ideju da Twitter postane “super aplikacija”, s fokusom na izgradnju ekosustava koji bi korisnicima nudio pristup nekoliko online usluga na jednom mjestu.

Koncept super aplikacija prilično je popularan u Kini, gdje takve aplikacije funkcioniraju kao pristup svemu što potrošaču treba u svakodnevnom životu. WeChat, primjerice, nudi razmjenu trenutnih poruka, društveno umrežavanje, rezervacije putovanja i hotela, bankarstvo i još puno toga.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X