Uniswap je prvi DeFi token u top 10 kriptovaluta

0

Governance token projekta Uniswap postao je prvi DeFi token koji se kapitalizacijom svrstao među deset najvećih kriptovaluta.

Uniswap je druga najveća imovina bazirana na Ethereumu!

Nativni token vodeće decentralizirane kripto burze Uniswap ovaj je tjedan porastao za gotovo 50%. Ovo je dovelo UNI na osmo mjesto najveće kripto imovine s tržišnom kapitalizacijom od 17,7 milijardi dolara. Rast je izazvan nagađanjem da će uskoro izaći treća verzija Uniswapa koja bi trebala imati drastično smanjene naknade za transakcije. 

Messari trenutno rangira UNI kao drugu najveću imovinu baziranu na Ethereumu po tržišnoj kapitalizaciji, odmah iza Tethera. Uniswap je nadmašio Chainlink za gotovo 50% njegove kapitalizacije.

UNI je ušao među 10 najvećih kriptovaluta 5. ožujka, postavši prvi nativni token DeFi DApp-a koji je ušao u ovu “elitnu” skupinu. U posljednjih tjedan dana, kapitalizacija ovog tokena povećala se s 8,8 milijardi dolara na 14,7 milijardi dolara, prema CoinGeckou. Cijena UNI-a trenutno se konsolidira blizu jučerašnjeg ATH-a iznad 34 dolara.

Zašto je UNI token naglo narastao?

UNI-jev ulazak u top 10 kriptovaluta slijedi nakon rekordnog mjeseca po volumenu trgovanja na decentraliziranoj burzi. U veljači su se ostvarila četiri uzastopna rekorda vezana za tjedni volumen trgovanja na Uniswapu. Ovo je kulminiralo mjesečnim ATH-om u volumenu trgovanja od 31,9 milijardi dolara.

Međutim, čini se da je serija tjednih rekorda Uniswapa završila s tjednim volumenom koji trenutno iznosi 6,4 milijarde dolara, što je 25% manje u odnosu na prošlotjednih 8,6 milijardi dolara. Unatoč korekciji volumena, Uniswap i dalje predstavlja polovicu sve trgovine na Ethereum DEX-ovima.

UNI-jev val također dolazi usred sve veće spekulacije da nadogradnja “Uniswap V3” možda nije daleka budućnost. Programer Yearn Finance Andre Cronje nagađao je 4. ožujka da bi nedavni porast aktivnosti na društvenim mrežama vodećeg programera Uniswap-a, Haydena Adamsa, mogao dati hint da nova verzija dolazi uskoro.

Izvor: Twitter

Cronjeva objava uslijedila je nakon što je Adams kreirao Twitter anketu pitajući svoje pratitelje, gdje će tražiti objavu najava u vezi s “Uniswap v3 pojedinostima”. Odgovarajući na Cronjeov tweet, Adams je objavio: “pls delete”, što je dodatno pobudilo sumnju da bi Uniswap mogao imati značajnu najavu na pomolu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X