Venture kapital fond DCG grupa ulaže u banku koja podržava Bitcoine

0

Barry Silbert ističe se na tržištu još od 2013.- te jer je krenuo ulagati u startupove koji su povezani s kriptovalutama kao poslovni anđeo, a u 2015.-toj pokrenuo je venture kapitalni fond pod nazivom Digital Currency Group koji se vodi istim ciljem.

Svojim investicijama potpomogao je mnogobrojnim poduzećima da ostvare svoje ciljeve, a među prvima na njegovom popisu našli su se Coinbase, BitPay i Ripple, jedni od najvećih projekta na današnjem kripto tržištu.

Tko je sljedeći na listi?

Dana 26. veljače na Twitteru je DCG grupa objavila da su investirali u Silvergate Capital Corporation, holding poduzeće Silvergate banke.

Koliki iznos je DCG grupa uložila, nije poznato, ali je poduzeće Silvergate objavilo da je prodalo 9.5 milijuna uloga, što im je donijelo $114 milijuna ukupno, a sva sredstva koja su prikupili koristit će za daljnju potporu u istraživanju fintech tehnologije u bankarstvu.

Zbog čega je Silvergate banka posebna?

Vrlo smo zadovoljni ishodom našeg privatnog plasmana, kojim smo dobili naklonost i podršku naših tradicionalnih ulagača, ali i drugih poznatih strateških igrača na tržištu. Alan Lane, Silvergate

Silvergate banka ističe se na tržištu zbog toga što je među prvima pružila podršku kripto poduzećima i omogućila im da otvore svoje račune u njoj i tako postanu njezini klijenti.

Poduzeća koja svoje poslovanje vrte oko Bitcoina, još uvijek se smatraju visoko rizičnim u bankarskom svijetu. Silvergate banka tvrdi da je još u 2016.-toj preko 15 poduzeća, čiji poslovi uključuju kriptovalute, pronašlo utočište upravo kod njih i da im oni pružaju podršku u poslovanju.

Nedavno privatni plasman povećao je naš temeljni kapital za više od 120%, a to će nam omogućiti prekretnicu u poslovanju u povijesti Silvergatea. Dennis Frank, Silvergate

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X