Visoka potražnja za kriptovalutama na PayPalu

0

Izvršni direktor PayPala izjavio je da je potražnja za kriptovalutama premašila početna očekivanja kompanije nakon što je krajem 2020. pokrenula mogućnost kripto trgovanja.

“Potražnja za kriptom bila je višestruko veća od one koju smo u početku očekivali. Puno je uzbuđenja i optimizma oko ovog tržišta”, rekao je predsjednik i izvršni direktor PayPala Dan Schulman u nedjeljnom intervjuu za magazin Time.

Schulman je rekao da postojeću financijsku infrastrukturu treba modernizirati jer je “trenutno neučinkovita” zbog preskupih, sporih međunarodnih transakcija. Izvršni direktor je predvidio da će financijski sustav u sljedećih pet do deset godina doživjeti više promjena nego što ih je doživio u posljednja dva desetljeća.

“Za deset godina vidjet ćete strašan pad upotrebe gotovine. Svi čimbenici oblika plaćanja prebacit će se na mobitel. Kreditne kartice u fizičkom obliku nestat će, a onda ćete koristiti svoj telefon jer telefon može dodati mnogo veću vrijednost od fizičke kreditne kartice ”, rekao je.

Schulman je rekao da će središnje banke morati preispitati svoju monetarnu politiku jer će ljudi prestati koristiti papirnati novac. Također je rekao da bi digitalne valute središnje banke mogle imati koristi od novih tehnologija poput tehnologije distribuirane knjige (DLT). “Ali oni u osnovi digitaliziraju fiat valutu poput američkog dolara”, izjavio je Schulman.

PayPal ulazi dublje u kripto industriju

PayPal je najavio planove za uvođenje mogućnosti kupnje, držanja i prodaje određenog broja kriptovaluta, uključujući Bitcoin i Ether u listopadu 2020. Do trenutka kada je nova značajka započela s radom u Sjedinjenim Državama sredinom studenoga 2020, Bitcoin je imao cijenu od oko 16.000 američkih dolara. Najveća kriptovaluta je nakon toga doživjela masivan rast, a u travnju se njena cijena popela na novi ATH iznad 64.000 američkih dolara.

Usred rasta cijene i potražnje za kriptom, PayPal je nastavio širiti svoje kripto usluge za klijente, lansirajući svoju uslugu kripto check-outa krajem ožujka kako bi trgovcima omogućio primanje kripto plaćanja. Prošli je tjedan platforma za plaćanje Venmo u vlasništvu PayPala predstavila opciju kripto trgovanja za četiri velike kriptovalute, uključujući: Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X