Vitalik Buterin: Ethereum Merge smanjio globalnu potrošnju energije za 0.2%

0

“Ethereum Merge smanjio je svjetsku potrošnju energije za 0,2%”, istaknuo je suosnivač Ethereum blockchaina Vitalik Buterin.

Merge je smanjio potrošnju energije Ethereuma za 99,988% i emisije ugljičnog dioksida za 99,992%.

Jedan od najvećih događaja dekarbonizacije ikada?

“Drago nam je što smo naručili ovo CCRI izvješće koje potvrđuje utjecaj spajanja Ethereuma kao najveći napor u suzbijanju dekarbonizacije u bilo kojoj industriji u povijesti”, izjavio osnivač ConsenSysa Jospeh Lubin, koji je također i suosnivač Ethereuma.

Dugo očekivani Ethereum Merge iz igre je izbacio kripto rudare te ukinuo sustav proof-of-work (PoW) u korist mehanizma proof-of-stake (PoS). Količina energije koju troši PoW, a to je način na koji Bitcoin i drugi blockchaini još uvijek funkcioniraju, našla se pod velikim nadzorom zakonodavaca i kreatora politika diljem svijeta.

Prije prelaska na PoS, jedna Ethereum transakcija koristila je 200,05 kilovat-sati (kWh) električne energije, što je, prema procjenama i novom izvješću Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI), usporedivo s količinom energije koju prosječno američko kućanstvo potroši u 6-7 dana.

Bitcoin još uvijek koristi PoW, čime izaziva kritike ekologa i kreatora politike. Međutim, neki zagovornici bitcoina tvrde da rudarenje bitcoina koristi veću mješavinu obnovljive energije nego druge industrije i zapravo može pomoći svijetu u prijelazu na čišću energiju.

Michael Saylor, suosnivač MicroStrategyja, u srijedu je izjavio da je rudarenje bitcoina “najučinkovitije, najčišće industrijsko korištenje električne energije”.

Spajanje ne samo da bi moglo pomoći okolišu, već bi također moglo privući više novca u Ethereum od strane ESG investitora – onih koji ulažu samo u tvrtke i industrije koje postižu određene ekološke, društvene ciljeve, kao i ciljeve korporativnog upravljanja.

Međutim, rudari koji su rudarili ether (ETH) prije spajanja sada su se prebacili na rudarenje druge digitalne imovine temeljene na PoW-u, kao što su Ethereum Classic, Ravencoin i Beam.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X