Vitalik donirao milijardu dolara Indiji koja se bori s koronom

0

Iako je fokus kripto zajednice ovaj tjedan na Elonu Musku te korekciji koju je izazvao svojim Tweetom protiv Bitcoina, ovaj tjedan jedan je događaj pokazao veliko srce leadera kripto zajednice. Radi se o osnivaču Ethereuma koji je pokazao da su mu ljudski životi važniji od profita, pogotovo ako se radi o profitu zarađenom kroz kriptovalute koje (u njegovoj viziji) neće donijeti napredak čovječanstvu.

Vitalik Buterin u srijedu je u jednom od najvećih ikad pojedinačnih filantropskih napora donirao kriptovalute u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara za nekoliko neprofitnih organizacija, uključujući milijardu dolara za fond za pomoć Indiji u COVID-19 krizi.

Većina donacije je u SHIB coinu

Buterin, tvorac Ethereuma, prebacio je 500 ETH i preko 50 bilijuna SHIB (Shiba Inu), vrijednih oko 1,14 milijardi dolara u trenutku transakcije, u indijski COVID-Crypto Relief fond. Transakcija je izazvala paniku među nekim ulagačima, pridonoseći padu cijene SHIB-a od preko 35% u srijedu, a njegova vrijednost i dalje varira.

SHIB, nazvan po Shiba Inu i Dogelon Mars (ELON), još jedna meme valuta koju je Buterin donirao u srijedu. Ovo su kriptovalute koje su posljednjih mjeseci eksplodirale u popularnosti.  SHIB se uspješno prošla kod malih ulagača u Kini i na drugim tržištima nakon nedavnog rasta Dogecoina. Posljednjih dana prije pada u srijedu uspio je prikupiti milijarde dolara investicija.

SHIBA i ELON su poslani na Buterinov kripto wallet bez njegova pristanka kako bi se pokazalo da on podupire projekt. Vitalik je napravio prema mnogima herojski potez i te coine proslijedio Indiji koja u ovim trenucima vodi veliku borbu s koronavirusom.

Coini neće biti “dumpani” kako se ne bi naštetilo zajednici

Sandeep Nailwal, suosnivač kripto organizacije Polygon i koji je osnovao indijski fond za pomoć, kasno je u srijedu uvjeravao ljude da neće učiniti ništa što bi naškodilo “bilo kojoj zajednici, posebno maloprodajnoj zajednici koja je povezana sa SHIB-om”.

Fond za pomoć, koji je do sada koristio sredstva prethodnih donacija za slanje boca s kisikom i drugih medicinskih potrepština u indijske bolnice, rekao je da planira provesti “promišljenu likvidaciju” kako bi ispunio svoje ciljeve.

“Odlučili smo da donaciju konvertiramo polako kroz određeno vrijeme”, napisala je službena stranica fonda na Twitteru.

Buterin, koji je početkom ovog mjeseca postao najmlađi kripto milijarder u dobi od 27 godina, također je poslao Ethereum i Dogelon Mars (ELON) u vrijednosti od 336 milijuna dolara u Methuselah Foundation, neprofitnu organizaciju koja podupire napore u tkivnom inženjerstvu i terapijama regenerativne medicine; i više od 13.000 ETH za Givewell, neprofitnu organizaciju koja radi na kuriranju najboljih dobrotvornih organizacija širom svijeta. Buterin je također donirao zajednici Gitcoin, MIRI i Charter Cities Institute.

Indija prijavljuje preko 350.000 novozaraženih na dnevnoj razini i preko 3.500 smrtnih slučajeva u posljednja dva tjedna. Drugi val koronavirusa preplavio je zdravstveni sustav južnoazijske države, ostavivši velik broj ljudi bez bolničkih kreveta, medicinskog kisika i drugih potrepština.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X