Western Union dobio “odbijanac” kod uklanjanja Bitcoin reklame

1

Western Union je poduzeo akcije protiv jedne bitcoin reklame koja je imala namjeru ismijati njihov orginalni oglas za transfer novca i usluge. No prilikom tog pothvata, bitcoin zajednica je dobila još više pozitivnog medijskog prostora nego što se očekivalo.

Parodija koja je zapravo sve ovo izazvala pojavila se nakon što je na jednoj Bitcoin Fan stranici podijeljena slika od strane bitcoin entuzijasta Dave Aiello te se ubrzo nakon toga proširila Redditom. Parodija radi humorističnu usporedbu između cijene slanja novca preko Western Uniona i bitcoina.

 

Reakcije Western Uniona

No, Western Union ove slike nije smatrao baš tako zabavnima. Odmah su podnijeli zahtjev preko Digital Millennium Copyright Acta (DMCA), kako bi Facebook mogao ukloniti sliku jer su narušena autorska prava.

Western Union izjasnio se za Ars Technicu, koja je prenijela ovaj događaj, da se sve stvari vezane uz njihov brend shvaćaju ozbiljno te su poduzeli potrebne korake za zaštitu svojih intelektualnih posjeda.

Portal je također prenio da je Facebook informirao Aiella da se slika može ponovo postaviti ako Wester Union ne podnese tužbu na federalnom sudu.

Bitcoin predstavlja prijetnju?

Uklanjanje slike bi se moglo sagledati na taj način da bi Western Union mogao digitalne valutu mogao smatrati kao direktnom prijetnjom za poslovanje, kojoj su jedan od glavnih prednosti vrlo mali transakcijski troškovi.

Vox je situaciju opisao kao primjer “Streisand efekta”, pojma koji opisuje kako pothvati da se suzbiju informacije u Internetsko doba najčešće rezultiraju točno obrnutim efektom, gdje privlači ljude da još više gledaju i publiciraju takve situacije, dajući im veliku medijsku i javnu pažnju.

Očito se efekt još jednom pokazao uspješnim. 🙂

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

1 Comment

  1. Vidreven on

    Čitao sam da u Americi imaju stroga pravila kako se primjenjuje brend i da ga kompanija stalno moraju čuvati da ga ne bi izgubile. WU su valjda to radili, ali obilo im se o glavu.

Leave A Reply

X