Xapo ulaže 20 milijuna dolara u Bitcoin sigurnost

0

Xapo, tvrtka iz Californije, ulaže 20 milijuna dolara kao inicijalni dio sakupljanja sredstava u vodstvu Benchmarka, Fortress Investment grupe i Ribbit Capitala.

bitcoin-vaultOvo sakupljanje je drugo najveće sakupljanje u povijesti Bitcoina odmah iza Coinbaseovog, vrijednog 25 milijuna dolara (Series B).

Wences Casares, bivši CEO i osnivač digitalnog novčanika Lemon, osnovao je poduzeće Xapo koje održava „cold storage“ ustanove na dvije neotkrivene lokacije.

Casares  se poziva na svoje argentinsko djetinjstvo i kaže da su njegovi roditelji učestalo gubili novac zbog naglih inflacija i deflacija. Iz tog razloga,  zaštitu klijenata od rizika shvaća vrlo ozbiljno.

Shvaćam kako su to ekstremi, međutim kada odrastate u takvoj okolini postajete puno svjesniji problema sa valutama. Zato kada sam ugledao bitcoin, bilo je kao san.

Za sefove se tvrdi da imaju pojačanu sigurnost. Npr, nikada nisu bili online, što znači da ih se ne može probiti putem „fingerprinta“ i ukrasti informacije. Nadalje, svi bitcoini u Xapo sefovima su osigurani.

 

Pregled usluge

Trenutno Xapo čuva bitcoin za velike komercijalne klijente poput hedge fondova, obiteljskih ureda i slično. Korisnici plaćaju 12 basis pointova na godinu kao kompenzaciju usluge.

Benchmark partner Matt Cohler ističe da je prikupljanje sredstava za ovakve projekte sljedeći prirodni korak u sistemu te da će Bitcoin korisnici jednom moći odabrati pružatelja usluge u kojem će čuvati novac (kao kod banaka).

 Poželjet ćete razumjeti kredibilitet, solventnost i potporu poduzeća. U tom slučaju ćete imati poduzeće koje vode jedni od najvažnijih ljudi u Bitcoin sustavu, poduzeće koje je osigurano i koje ima investitore sa Silicijske doline i Wall Streeta.

 

Startup financiranje u 2014

Financiranje Xapoa je za sada najveće financiranje  u 2014. godini. Do danas, najveća financiranja u 2014. bila su za azijska poduzeća kao Tembusu i Korbit, koja skupljaju za bankomate i burze te su sakupili oko 500 000 dolara.

Međutim, ako je vjerovati glasinama, možda neće biti najveća dugotrajna investicija budući da se brojna velika poduzeća dogovaraju oko investicija u Bitcoin sektor.

 

Izvor:

Xapo investment

Vault pic

 

Share.

About Author

I'm a student whose primary interests lies in IT management, Software Engineering and Internet of Things. As interest in crypto-currencies is rising fast, on start-up project "Hrvatski Bitcoin Portal" my goal is set to find and gather community and connect them in this interest field. Besides that, my focus is on all cutting edge technologies and principles that shape world of informatics.

Leave A Reply

X