Zašto milijarderi sve više ulažu u Bitcoin?

0

Milijarderi posljednjih mjeseci sve više akumuliraju Bitcoin. Poveden potezom Paula Tudora Jonesa, jedan od najcjenjenijih menadžera hedge fondova, Stanley Druckenmiller, postao je posljednji milijarder koji je javno otkrio svoje ulaganje u Bitcoin.

Postoje četiri glavna razloga zbog kojih Bitcoin postaje sve privlačniji za velike investitore. Koji su to razlozi saznajte u našem današnjem članku.

Izvor: TradingView

Ulagači sve više gledaju na Bitcoin kao “zlato 2.0”

Zlato je važno skladište vrijednosti i sigurno sredstvo za institucionalne investitore. Služi kao zaštita od inflacije i kao zaštita od potencijalnih negativnih momentuma tržišta.

Ulagači zlato smatraju više metodom osiguranja za zaštitu portfelja od tržišnih korekcija i makro nesigurnosti. Zlato se smatra safe haven imovinom. Kao takva, safe haven imovina obično ne donosi visoke profite u kratkom i srednjem roku. Bitcoin ima potencijal postići oboje, jer se razvija u safe haven imovinu s ogromnim potencijalom rasta. Tržišna kapitalizacija zlata procjenjuje se na oko 9 bilijuna dolara. Suprotno tome, Bitcoinova se procjenjuje na 285 milijardi dolara, što ostavlja veliki prostor za rast.

U intervjuu za CNBC 9. studenog, Druckenmiller je naglasio da se uloga Bitcoina kao skladišta vrijednosti samo poboljšava kako vrijeme prolazi. Izjavio je:

“Bitcoin bi mogao biti klasa imovine koja ima veliku privlačnost kao skladište vrijednosti za milenijalce te kao investicijsko sredstvo za institucije. Postoji već 13 godina i svakim danom sve je stabilniji i poznatiji kao brand. “

Odličan risk-to-reward omjer

Tijekom svog intervjua, Druckenmiller je naglasio da posjeduje mnogo više zlata nego Bitcoina. No, milijarder je naglasio da će Bitcoin, ako poraste zlato, također zabilježiti velike dobitke i “vjerojatno bolje performirati”. U usporedbi sa zlatom, dominantna kriptovaluta je “tanja” i “nelikvidnija”, rekao je investitor. Stoga postoji veći potencijal za rast, čak i ako Bitcoin čini manji postotak njegovog portfelja od zlata.

Bitcoin u svom algoritmu također ima implementiran halving putem kojeg se nagrade za minere po bloku prepolovljuju svake četiri godine. Budući da Bitcoin ima fiksnu količinu od 21 milijun, stopa kojom se BTC svakodnevno minea smanjuje se za 50% nakon svakog halvinga. Ako ponuda Bitcoina opadne, ali potražnja za njim poraste, to bi dugoročno moglo prouzrokovati značajan rast cijene.

Borba protiv inflacije

Cijena Bitcoina često je u obrnutoj korelaciji s američkim dolarom. Poput zlata, kada dolar padne, Bitcoin ima tendenciju rasta.

Dugoročno, ulagači, uključujući Tudora Jonesa, smatraju Bitcoin idealnim “lijekom” protiv inflacije. Osobito nakon što je FED uveo prosječnu ciljanu strategiju inflacije od 2%, BTC je postao privlačniji za institucije koje se štite od iste.

Diverzifikacija portfelja

Bitcoin ne mora biti izdvojena investicija. Povijesno se dobro pokazao kao imovina portfelja, ostvarujući značajan profit uravnoteženom portfelju zasnovan na dionicama. Prošli mjesec smo pisali upravo o značaju diverzificiranja svog portfelja Bitcoinom. Diverzifikacija portfelja s malim postotkom Bitcoina znatno je povećala profitabilnost određenih fondova.

Raoul Pal, izvršni direktor Real Vision Group, napomenuo je da činjenica da ulagači poput Druckenmillera ulažu u Bitcoin ne bi treba biti podcijenjena u trenutku koji može biti prekretnica za investicijski svijet. Izjavio je:

“Značaj najcjenjenijeg svjetskog menadžera hedge fondova Stana Druckenmillera koji je upravo rekao da je bullish na Bitcoin ne može se podcijeniti. To je uklonilo svaku prepreku za investiranje bilo kojeg hedge fonda ili druge financijske institucije. “

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X