Zelensky potpisao Zakon o kriptovalutama!

0

Volodymyr Zelensky, predsjednik Ukrajine koji se trenutno nalazi u Kijevu, potpisao je zakon kojim se uspostavlja pravni okvir za upravljanje reguliranim tržištem kriptovaluta.

U priopćenju od srijede, ukrajinsko Ministarstvo digitalne transformacije priopćilo je da je Zelensky potpisao zakon pod nazivom “O virtualnoj imovini”, koji je prvo usvojilo zakonodavno tijelo zemlje, Vrhovna Rada, u veljači. Kripto burze i tvrtke koje rukuju digitalnom imovinom morat će se registrirati pri vladi kako bi legalno poslovale u Ukrajini, a bankama će biti dopušteno otvaranje računa za kripto tvrtke.

Zakon daje ukrajinskoj Nacionalnoj komisiji za vrijednosne papire i burzu ovlasti da određuje politiku zemlje o digitalnoj imovini, izdaje licence tvrtkama koje se bave kriptovalutama i djeluje kao financijski nadzornik. Vladina agencija je dodala da ukrajinsko Ministarstvo financija također radi na izmjeni poreznih i građanskih zakona u zemlji kako bi se prilagodio zakonskom okviru za digitalnu imovinu.

“Potpisivanje ovog zakona od strane predsjednika još je jedan važan korak prema izvlačenju kripto sektora iz sjene i pokretanju legalnog tržišta virtualne imovine u Ukrajini”, priopćilo je Ministarstvo digitalne transformacije.

Ukrajina koristi benefite kriptovaluta tijekom kriznog vremena

Kriptovalute su postale bitan faktor u trenutnoj borbi Ukrajine protiv Rusije nakon invazije 24. veljače, a mnogi su donirali izravno Ukrajini za humanitarne svrhe i financiranje vojske. U to je vrijeme Narodna banka Ukrajine rekla da je ograničila podizanje gotovine u bankama, fiksirala devizni tečaj domaće valute i obustavila izdavanje elektroničkog novca.

Kuna, najveća kripto burza u Ukrajini, pomogla je u ponedjeljak pokrenuti platformu za donacije s FTX-om, platformom za ulaganje Everstake i Ministarstvom digitalne transformacije kako bi korisnicima omogućila slanje nekoliko kriptovaluta “kako bi podržala ljude u njihovoj borbi za slobodu”. Prema web stranici, korisnici su poslali više od 54 milijuna dolara u kriptovalutama u vrijeme objave, što je otprilike 27% od cilja koji iznosi 200 milijuna dolara. Ukupno je putem kriptovaluta Ukrajincima donirano preko 120 milijuna dolara. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X