16-godišnjakinja iz Indije razvila svoju kripto aplikaciju?

0

Hashita Arora, mlada djevojka iz Indije sa samo 16 godina, predstavila je tržištu aplikaciju za praćenje kriptovaluta.

I dok bi se neki možda složili da smo u dobi od 16 godina samo djeca, ovaj primjer djevojke iz Indije dokazuje da godine i manjak iskustva nisu nikakva prepreka za razvoj na kripto tržištu.

Hashitina aplikacija privukla je pozornost svjetskih medija, a u sve to uključilo se i kalifornijsko poduzeće Redwood City Ventures koje se bavi investiranjem u početne ideje povezane s blockchain tehnologijom.

Svoju radost Hashita je podijelila i na Twitteru gdje je napisala kako je uzbuđena zbog suradnje s iskusnim timom.

Tko je Hashita Arora?

Hashita je 16-godišnja djevojka koja dolazi iz mjesta u blizini New Delhi-a. O programiranju i digitalnom dizajnu počela je učiti dok je imala svega 13 godina, a kriptovalute su područje u koje se posebno zaljubila. Kaže da ih je proučavala i ubrzo dobila ideju kako da dokaže svoje vještine kroz razvoj aplikacije Crypto Price Tracker.

Aplikacijom se mogu pratiti vrijednosti preko tisuću kriptovaluta istovremeno u 32 različite fiat valute, a vrijednosti se ažuriraju i sinkroniziraju s radom 20 različitih svjetskih kripto burzi. Rad aplikacije podržan je na 10 različitih jezika.

Motivacija za razvoj aplikacije došla je iz želje da razvije “nešto” što će pomoći ljudima da prate brze promjene vrijednosti kriptovaluta. U kratkom periodu zapela je za oko mnogim medijima od kojih su je neki i optužili za lažno predstavljanje kao autorice ove aplikacije, na što se ona uspješno borila s optužbama.

Hashita tvrdi da je ona razvila i dizajnirala cijelu ideju, dok je unajmila nekoga da joj pomogne s onim područjima gdje njezino znanje nije bilo dovoljno, no to ne umanjuje njezino postignuće.

Indijsko tržište gori ovih dana

Osim pozitivne priče o Hashiti, ovih dana iz Indije dolaze goruće vijesti koje se obrušavaju na vrijednosti kriptovaluta. Centralna banka Indije Reserve Bank of India (RBI) objavila je da više neće pružati svoje usluge ljudima ili poduzećima čiji računi su povezani s kriptovalutama. I dok su mnogi stanovnici pokazali visoko nezadovoljstvo ovom odlukom banke, postavlja se pitanje dali se ovdje ipak radi o skrivenom motivu centralne banke? 

U objavi centralne banke također stoji da će razmotriti mogućnost puštanja u optjecaj svoje vlastite kriptovalute. 

Online peticija na platformi Change.org, pod nazivom “Make India at the forefront of Blockchain Applications Revolution” pokrenuta od strane kriptoburze Bitbns iz Indije, do sada je prikupila preko 18 tisuća glasova koji pokazuju nezadovoljstvo ovom odlukom centralne banke.

Peticijom se zahtijeva da indijska vlada podupire Blockchain i kripto tržište u njihovoj zemlji, a posebno zbog toga što se dolaskom ove industrije bilježi visoka stopa zapošljavanja mladih ljudi u zemlji.

Na tisuće mladih se zaposlilo otkada je blockchain došao na indijsko tržište što bi trebala biti dodatna motivacija vladi da zagovara ovu tehnologiju, umjesto da je potkopava. Vlada svim svojim mjerama nije bila ni blizu takvog povećavanja stope zaposlenosti u državi. Change.org

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X