4 nova gadgeta koja prate bitcoin trend

1

Početkom siječnja svake godine održava se najveći sajam potrošačke elektronike na svijetuCES (Consumer Electronics Show). Na stotine proizvođača pokušava pokazati što predviđaju u budućnosti tehnologije i dokazati da će upravo oni biti tamo kad će to trebati provesti u djelo. Iz godine u godinu proizvođači predstavljaju nove inovativne proizvode koji oduševljavaju javnost svojom praktičnošću, funkcionalnošću i dizajnom. S vremenom neki od njih zaista i dosegnu popularnost prihvaćenosti u cijelom svijetu. Među raznim gadgetima predstavljenim na CES 2016 izdvojili smo one koji bi mogli doprinijeti povećanju popularnosti i funkcionalnosti korištenja bitcoin valute.

1. Sandisk Wireless stick
U samo 3 inča dugom USB sticku, koji vam pruža mogućnost spajanja na Wi-Fi, podaci se spremaju na puno moderniji način. Stick može pohraniti do 200 GB podataka. Korisnici bitcoina mogu spremiti adrese u datotekama te držati ih na sigurnom uporabom bežičnog pogona. Osim toga, s ovim usb-om možete dijeliti sadržaj na različite uređaje bez razmišljanja da se morate fizički spojiti na njih.

2. Casio WSD-F10
Koncept nošenja kripto valuta počinje se mijenjati pojavom pametnih satova. Uskoro ćete biti u mogućnosti brzo i lako poslati bitcoin transakcije s ručnog zgloba. WSD-F10 će lako udomiti bitcoin aplikacije poput novčanika u svom operativnom sustavu Androida. Također Nissan Bahar i Franky Imbesi, kreatori BitWalking aplikacije, osmislili su program koji se može koristiti s Casio ugrađenim senzorom. Neosporno je da nosive aplikacije koje prate bitcoin trend mogu dovesti do neograničenog niza novih koncepata i spontanih inovacija.

3. Wistick
Zamislite da izgubite vaš USB na kojem se nalazi određen broj vaših bitcoina. Zvuči zastrašujuće zar ne? Uz Wistick se ne morate bojati ovog scenarija. Wistick je pametni tracker koji možete priključiti na različite predmete, tako da ih ne može izgubiti. Baterija će trajati tri godine, a izgubljene predmete se može naći pomoću Bluetooth mogućnosti uređaja u rasponu od oko 100 metara.

4. Samsung obiteljski hladnjak
Pametni hladnjak sa 21,5-inčnim HD zaslonom i unutrašnjim nadzorom kamera koje detektiraju pokvarljivu robu. U skoroj budućnosti navode mogućnost ugradnje operativnih sustava s digitalnim valutama kako bi se kupila hrana kada sadržaj ponestane, odnosno bude detektiran. Zamislite hladnjak koji vas obavještava da ćete uskoro ostati bez mlijeka, naručuje ga i plaća u bitcoinima, a vama na vrata uskoro dolazi naručeno mlijeko.

Izvor: https://news.bitcoin.com/ces-2016-4-new-gadgets-could-work-bitcoin/

Share.

About Author

Communicology and sociology student @CentreForCroatianStudies. Journalist, assistant editor & community manager @PRglas. Journalist & PR @Crobitcoin. Interested in social media, PR, marketing, creative design, tech & startups.

1 Comment

Leave A Reply

X