Amazon će ove godine prihvatiti plaćanje u Bitcoinu

0

Anonimni izvor iz Amazona izjavio je za londonske poslovne novine City A.M. da će trenutno četvrta najveća kompanija na svijetu, Amazon, prihvatiti Bitcoin za plaćanja do kraja 2021. godine, te tako ubrzati i unormaliti prihvaćanje kripto transakcija među širom publikom.

“Ovo ne prolazi samo kroz prijedloge za postavljanje rješenja za plaćanje kriptovaluta u nekom trenutku u budućnosti – ovo je cjelovit, dobro raspravljani, sastavni dio budućeg mehanizma kako će Amazon raditi”, rekao je izvor za City AM, prema izvješću objavljenom u nedjelju.

Naznačeno je da, iako je Bitcoin prvi korak u Amazonovim kripto ambicijama, rukovoditelji tvrtke željni su u budućnosti dodati i druge “dokazane” kriptovalute. “Direktiva dolazi sa samog vrha”, misleći na Jeffa Bezosa, rekao je izvor, dodajući:

“Cijeli ovaj projekt je gotovo spreman za pokretanje.”

Osim što će prihvaćati Bitcoin plaćanja, Amazon bi trebao istraživati ​​stvaranje vlastite kriptovalute, moguće već 2022. godine, rečeno je.

Izvor: Twitter

Kripto poslovi u Amazonu i utjecaj na tržište

Špekulacije o ulasku Amazona na tržište kriptovaluta haraju već danima nakon što se prošli tjedan na oglasnoj ploči tvrtke pojavilo novo radno mjesto za “Digital Currency and Blockchain Product Lead”. Prema opisu posla, ova osoba pomoći će u razvoju Amazonove strategije digitalne valute i vodstvu projekta. Pozicija zahtijeva snažnu stručnost na području domena u blockchainu, DLT tehnologije, digitalnim valutama središnje banke i općenito o kriptovalutama.

Ovo nije prvo radno mjesto u Amazonu usmjereno na kripto. Gigant e-trgovine u veljači je regrutirao tehničkog voditelja kako bi pomogao u razvoju svoje nove platforme “Digitalna i nova plaćanja”.

Novi tjedan počeo je zanimljivo za kripto tržište. Nakon ove objave, cijene kriptovaluta značajno su narasle, tako je Bitcoin u jednom danu narastao za 15% te gotovo dosegnuo cijenu od 39.000 američkih dolara. Vidjet ćemo hoće li Amazon utjecati na cijenu Bitcoina jednako kao što su Tesla i PayPal nakon što su prihvatili plaćanje u kriptovalutama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X