Bitstamp dobio ponudu za prodajom od $400 milijuna

0

Jedna od najvećih kriptoburzi Bitstamp, od investitora iz Južne Koreje dobila ponudu od $400 milijuna za prodaju kriptoburze, no što bi to značilo za same korisnike burze?

Bitstamp kroz povijest

Kripto burza Bitstamp početak svojeg poslovanja pokrenula je u Sloveniji 2011.-te godine, a svoje poslovanje prebacila je u Luxemburg 2016.-te godine kada je dobila potpunu podršku vlade da legalno posluju na prostoru Europske unije.

Time je kripto burza Bitstamp postala prva nacionalna licencirana kripto burza čije je poslovanje legalno u 28 zemalja Europske unije.

U međuvremenu je burza u 2013.-toj registrirala svoje poslovanje u Velikoj Britaniji.

Iza svega ovoga stoje dvojica početnih osnivača Nejc Kodrič kao izvršni direktor i Damijan Merlak kao suosnivač.

Korisnicima ove kriptobuze omogućeno je trgovanje s nekoliko kripto valuta Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple i Bitcoin Cash.

Investitor iz J.Koreje ponudio Bitstampu $400 milijuna

Prema podacima s Bitzampa-a jedna od najvećih kriptoburzi Bitstamp, dobila ponudu od $400 milijuna za prodaju kriptoburze.

Hoće li ova odluka utjecati negativno ili pozitivno na same korisnike burze još uvijek je prerano za odlučiti. No tijekom posljednjih nekoliko mjeseci regulacije u J.Koreji od zabrane državnim dužnosnicima da trguju kriptovalutama do raznih regulacija rada kriptobruzi u državi, poprilično su se negativno odrazile na kripto tržište.

Investitori i korisnici ove burze na Twitteru su kroz razne komentare izrazili zabrinutost oko ovog potencijalnog prodavanja, no iz Bitstampa se za sada još uvijek nisu oglasili po ovom pitanju pa tako ni nema službene potvrde oko prodaje.

Bitstamp trguje s preko $146 milijuna u posljednjih 24h

Prema podacima Coinmarketcap-a u trenutku pisanja članka kriptoburza Bitstamp nalazi se na visokom 11. mjestu s ukupnom trgovinom kriptovalutama od $146.619.125 u posljednjih 24h.

Uspješnost poslovanja kriptobruze, potvrdio je krajem 2017.-te Nejc Kodrič na Twitteru kada je objavio kako bilježe visoki priljev korisnika u rekordno kratkom vremenu. 100 000 novih korisnika dnevno i da zbog toga korisnici imaju problema s postupkom verifikacije jer platforma ne stigne procesirati toliki obujam podataka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X