Glavne izvoznice nafte pripremaju se za usvajanje Blockchain tehnologije

0

Nekoliko zemalja koje su jedne od glavnih izvoznika nafte provode pripreme za usvajanje Blockchain tehnologiju. Glavni predvodnik pokreta usvajanja ove tehnologije u GCC zemljama (Gulf Cooperation Council) su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE). Jedan od projekata UAE je “Dubai Blockchain Strategyčiji je cilj uvođenje Blockchain tehnologije u sve državne agencije UAE do 2020.

Prema generalnoj direktorici Smart Dubaija, dr. Aisha bin Bishr, uvođenje tehnologije će se provesti tako da pogoduje potrebama grada.

Perspektiva Blockchain-a u naftnoj industriji

U naftnoj industriji Blockchain se smatra rješenjem koje bi moglo stabilizirati cijene nafte. Usvajanje ove tehnologije u naftnoj industriji bi trebalo zadovoljiti zahtjeve za učinkovitost i transparentnost većine igrača u industriji.

Implementacija pametnih ugovora i distributivnih digitalnih knjiga udjela (eng. distributed ledgers) bi trebala dodatno unaprijediti sektor i pogurnuti ga u digitalno doba. Marco Dunand, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Mercuria, smatra da će Blockchain značajno smanjiti papirologiju u energetskom sektoru.

Pretpostavlja se da bi uvođenje Blockchain-a povećalo sigurnost i pristupnost transakcijskim podacima, što bi značajno olakšalo provedbu propisa u industriji. Takva okolina će rezultirati boljom komunikacijom i transparentnošću u globalnim partnerstvima, čime bi se značajno smanjile komplicirane tužbe i dugi legalni procesi.

Source: Cointelegraph.com

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X