Blockchain u borbi protiv kriminala!

0

Svaka se država redovno susreće s izborima, bilo lokalanim, bilo izborima za vladu ili predsjedništvo ili nešto treće te se svaki puta isto pitanje vrti u krug: Koliko su rezultati koji se ishoduju u konačnici reprezentativni?

Blockcahin rješava nedostatke u svim djelatnostima pa tako i ovdje nudi digitalnu glasačku kutiju koja se trenutno testira u Las Vegasu. Primarni cilj jest spriječiti malverzacije na izborima, a to se želi postići na način da jednom “ubačen” glas u kutiju ne može biti povučen niti vidljiv nikome.

Zahvaljujući Blockchainu, glasači bi mogli glasati putem mobitela i računala tako da se spoje u Blockchain te daju svoj glas kome žele, ali se na nikakav način glas ne bi mogao povući jer bi sve bilo zabilježeno u Blockchainu.

Idejni začetnik ove ideje jest Jamie Skella koji je ujedno i suosnivač Horizon State koji predstavlja digitalno glasanje u 21. stoljeću. Vizija ovog projekta jest stvoriti platformu koja će biti dosljedna popratnoj tehnologiji i omogućiti pravedno glasanje.

Današnja demokracija u svijetu, pridaje važnost svakom glasu iako se ponekad pojedinac ne osjeća tako, stoga se na ovaj način želi osigurati pravednost ovog procesa jer svaka odluka koja se donese ima uzročno posljedičnu vezu na pojedinog građana.

Blockchain tehnologija želi dati direktan pristup građanima da utječu i glasaju za smjer politike koja ih direktno veže.

Digitalna glasačka kutija rješenje je koje bi uveliko smanjilo troškove održavanja izbora  i povećalo efektivnost i zadovoljstvo građana jer prostor za manipulaciju ne postoji. Činjenica jest da su Bitcoini postali sadašnjica te je pitanje vremena kada će postati neophodni za svakodnevan život stoga povezivanje glasačkih izbora s Blockchainom predstavlja još jedan korak naprijed.

Još nemaš Bitcoine? Što čekaš? Kreni već danas!

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X