BlockSplit konferencija okupila je više od 600 posjetitelja i najavila novo izdanje

0

Prošlog je tjedna više od 600 sudionika stiglo u Split kako bi prisustvovali četvrtom izdanju najveće regionalne Web3 konferencije. Tradicionalnu dobrodošlicu na otvorenju BlockSplita svim sudionicima su poželjeli Vlaho Hrdalo i Antonio Perić-Mažar iz organizacijskog odbora.

BlockSplit konferencija ima za cilj poticanje rasta i razvoja Web3 zajednice i industrije, a ove je godine održana 23. i 24. svibnja. Stručno znanje, inspirativne ideje i raznolike perspektive više od 80 govornika prezentirane su u Hrvatskom domu i samom centru Splita čime je konferencija utvrdila svoju poziciju nezaobilaznog odredišta za stručnjake, istraživače, poslovne lidere i entuzijaste koji žele biti u toku s najnovijim inovacijama.

Organizatori su bili iznimno zadovoljni rekordnim brojem posjetitelja i raznovrsnošću govornika na ovogodišnjoj konferenciji. Istaknuli su da je bogatstvo znanja, iskustava i perspektiva koje su govornici donijeli obogatilo konferenciju i otvorilo nove horizonte za sve sudionike.

Gradonačelnik Puljak o prednostima decentralizirane znanosti na najvećoj regionalnoj Web3 konferenciji u Splitu

blocksplit konferencija 2023

Prvi dan konferencije započeo je panelom o decentraliziranoj znanosti, koji je privukao pažnju svih prisutnih. Panel je okupio istaknute stručnjake iz različitih područja kako bi raspravljali o važnosti i prednostima decentralizirane znanosti.

Moderator panela bio je gradonačelnik Grada Splita, Ivica Puljak, koji je istaknuo mogućnost uključivanja raznovrsnog broja ljudi u svrhu dijeljenje izvora, podataka i resursa u projektu kao ključnu prednost decentralizirane znanosti. Ova otvorenost omogućava širu participaciju i doprinos različitih pojedinaca, što obogaćuje znanstvenu zajednicu i potiče inovacije.

Panel je dao dublji uvid u koncept decentralizirane znanosti i naglasio važnost suradnje, dijeljenja informacija i otvorenog pristupa u postizanju napretka u istraživanjima. Pitanja poput reproducibilnosti znanstvenih podataka, sudjelovanja stručnjaka iz različitih područja te poticanja transparentnosti bila su samo neka od tema koje su obuhvaćene na panelu.

Drugi dan konferencije donio je veliko uzbuđenje i napetost osobito za nove Web3 startupe koji su nestrpljivo čekali proglašenje pobjednika prvog Startup Pitch natjecanja održanog na BlockSplit konferenciji.

Od ukupno deset inovativnih startupa njih troje se posebno istaknulo i odnijelo bogate nagrade sponzora. Na glavnoj pozornici dobitnike su pozdravili Luka Sučić iz UBIK-a i Ethan Pierse suosnivač NFT Factoryja. Treće mjesto zauzeo je startup DeltaPrime, koji je osvojio 1.500 dolara kredita na Calimero Networku. Drugo mjesto osvojio je startup Bizzllet nagrađen s 2.000 dolara u pravnim uslugama od Hrdalo & Krnic Law Firm.

Najveća pobjeda pripala je startupu Polyflow, koji je zasjao svojom iznimnom idejom i prezentacijom. Polyflow je osvojio prvo mjesto te je nagrađen s impresivnih 10.000 dolara u softverskim uslugama renomirane tvrtke Blank.

Uz pregršt predavanja, BlockSplit je poznat i po svome velikom expo prostoru na kojem je ove godine petnaest vodećih Web3 tvrtki predstavilo svoje inovativne projekte svježu perspektivu u industriji.

Na zatvaranju, Luka Sučić i Belma Gutlić, organizatori konferencije, pozdravili su sve nazočne i pozvali da se pridruže na petom izdanju koje će se održati sljedeće godine u svibnju te na vrijeme kupe svoje karte koje su već dostupne po super early bird cijeni na službenoj stranici BlockSplit konferencije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X