Decentraliziran i siguran ekosustav za prijenos institucionalnih sredstva koji mijenja globalan način razmjene dobara

0

Globalizacija je donijela mnogobrojne promjene u svijetu, a svako poduzeće koje želi postaviti svoje temelje u nekoj drugoj državi suočit će se s problemima i raznim neprilikama. No kada se pogleda koje sve benefite jedno poduzeće dobiva globalizacijom, jasno je da se treba suočiti i s pobjednim poteškoćama na svojem putu. Jedan od glavnih problema s kojim se ljudi susreću u globalizaciji jest provedba financijskih transakcija.

Postoje razni problemi koji se povezuju s internacionalnim transakcijama. Neki od najučestalijih problema su sigurnost, naplata naknada (eng. fees) u monopolističkom sustavu, pouzdanost i mnogi drugi. Banke i ostale centralizirane institucije, zajedno s  drugim centraliziranim platformama naplaćuju ogromne naknade za svaku pojedinu transakciju koju provode i zarađuju na tome.

To je jedan od glavnih razloga zbog kojih se počeo razvijati projekt REMIIT. REMIIT ima svoj vlastiti ekosustav utemeljen na blockchainu. Decentralizirana tehnologija koja se koristi u ovom projektu ima mnogobrojne prednosti nad dosadašnjim centraliziranim rješenjima i upravo zbog toga REMIIT se zasniva nad blockchainom. REMIIT je sigurna i efikasna platforma za obavljanje transakcija.

Glavni cilj poslovanja

Svrha platforme REMIIT jest omogućiti siguran prijenos institucionalnih sredstava na najbrži način i najniže troškove. Upravo zbog toga projekt je implementirao revolucionarnu decentraliziranu tehnologiju kojom se stvaraju nove prilike za provedbu transakcija. REMIIT naplaćuje nominalnu naknadu za internacionalne transakcije, a kako se koristi blockchain tehnologija cijeli proces je vrlo brz i što je najvažnije – transparentan. Svi sudionici dobivaju dovoljna prava za provjeru svake transakcije koju provode.

REMIIT se sastoji od tri glavne komponente koje čine ovaj sustav jednostavnim i pouzdanim za provedbu internacionalnih transakcija.

REMIIT Smart Contract

REMI-REMD 2-Tier Token system

Expansion to REMIIT RPGP

REMIIT Smart Contract

Pametni ugovori REMIIT-a ili jednostavnije rečeno RSC pomažu u transparentnosti i pouzdanosti provođenja financijskih transakcija. Ovdje se omogućava koncept funkcionalnosti kojima se stvara sigurnost u poslovanju. Svi sudionici u pojedinoj transakciji imat će prava da provjere sve informacije o provedenoj transakciji, a uz to također mogu komunicirati s ostalim sudionicama pojedine transackije. RSC ugovor će pomoći u izgradnji povjerenja između stranaka koje obavljaju transakciju. Uz to RSC je izgrađen kao B2B model kojim se želi povećati jednostavnost i pouzdanost. RSC pomaže i stvara prilike za druga poduzeća kako bi mogla izgraditi mrežu poznanstva i ući u partnerstva s poduzećima koja posluju u inozemstvu.

REMI-REMD 2-Tier Token system

Ovo je druga i ujedno najvažnija komponenta cijelog REMIIT sustava. Najveći problem koji se javlja kada se provode internacionalne transakcije su fluktuacije u raznim tečajevima valuta. Tečajevi se mijenjaju shodno mnogobrojnim vanjskim utjecajima, a čak i kriptovalute ovise o tim fluktuacijama. Poznati naziv za te fluktuacije jest Crypto Paradox. U REMIIT 2-Tier token sustavu postoje dvije valute – REMI i REMD. REMI je vanjska kriptovaluta, dok je REMD interna kriptovaluta. REMD se ponaša kao buffer, a obje valute koriste se kako bi se cijeli ekosustav REMIIT ustabilio bez obzira na vanjske fluktuacije. Uz to, REMI je izdan javnosti dok je REMD jezgra cijelog ekosustava. Sudionci koje će se pronaći na platformi REMIIT da bi prenijeli željeni iznos i obavili transakciju trebat će REMD do kojeg će doći trgovanjem REMI-jem po algoritmu koji je stvoren za tu svrhu. REMD i REMI se razmjenjuju za prvo dogovorenu cijenu bez obzira na promjene koje se dogode na burzi.

Expansion to REMIIT RPGP

Iza REMIIT Payment Gateway protokola stoji RPGP koji djeluje kao sustav za plaćanje za poduzeća i pomaže im u povezivanju drugih grana poslovanja jednom kada su povezani RSC-om. To znači da se tvrtkama koje vrše internacionalne uplate to olakšava putem RPGP-a. Plaćanja postaju jednostavnija i olakšava se njihovo provođenje jer se postojeći problemi kao što je odgoda plaćanja i naplate naknada uklanjaju.

Što možemo zaključiti?

REMIIT je decentraliziran ekosustav koji je sigurniji od dosadašnjih centraliziranih platforma. Postoji mnogo pozitivnih strana korištenja ove platforme jer stvara prilike za poduzeća da prošire svoja poslovanja u inozemstvo, izgrade network i sve to bez briga i problema oko provedbe transakcija. REMIIT je pouzdana platforma gdje se sve sustavno odvija. Pogleda li se neki centralizirani sustav, uočava se da se cijeli proces donošenja odluke vrti oko postavljenog autoriteta što znači da svaka transakcija koja je izvršena treba biti ovjerena, a to je proces koji iziskuje vrijeme i novac. Kada se govori o decentraliziranim platformama, ne postoji potreba za provjerom valjanosti određene transakcije, a iznos se izravno šalje na račun druge osobe što je i ključan razlog zbog kojeg je decentralizirana platforma učinkovitija za potrebe današnjeg tržišta.

Ako ste zainteresirani za više informacija o ovom projektu, možete se javiti na email contact@remiit.io

Službena stranica: https://remiit.io

A provjeriti ih možete i na Linkedinu: https://www.linkedin.com/company/wehado/

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X