Drugo izdanje BlockSplit konferencije

0

Međunarodna konferencija BlockSplit namijenjena je poduzetnicima i programerima. Jedina je ovakve vrste u regiji, a sudionicima pomaže da postanu dio industrije koju je započeo Bitcoin, a danas sve više nastavlja Ethereum. Cilj konferencije jest da novi hrvatski startupovi nastanu upravo zahvaljujući iskustvu stečenom na BlockSplitu.

BlockSplit konferencija održati će se krajem mjeseca – četvrtak i petak, 25. – 26. travnja, na Ekonomskom fakultetu. Očekuje se premašivanje prvog prošlogodišnjeg odaziva kada je prisustvovalo 400 sudionika.

BlockSplit konferencija, najveća je BLOCKCHAIN konferencija u regiji. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha i ove godine otvara svoja vrata uz još veći broj stručnjaka te domaćih i inozemnih gostiju. Riječ je o jedinstvenoj prilici za podizanje znanja u ovoj industriji te stvaranje korisnih poslovnih poznanstava. Konferencija će pružiti niz kvalitetnih programerskih i poslovnih radionica, poznatih predavača i sponzora, demonstraciju najnovijih tehnologija, prezentacije, prilike za umrežavanje, bogat zabavni program i druge popratne događaje.

BlockSplit Hrvatsku i Split čini mjestom susreta IT stručnjaka, poduzetnika, programera, domaćih i stranih blockchain entuzijasta, raznih institucija, studenata i medija. Konferencija će se i ove godine održati na Ekonomskom fakultetu u Splitu, na kojem se očekuje više od 400 posjetitelja.

Konferenciju organizira udruga Blockada, u suradnji s brojnim partnerima, a predstavnik organizatora, Tomislav Mamić ovom prigodom je izjavio:

“Svrha BlockSplit konferencije je razvoj blockchain industrije u Hrvatskoj i regiji. Zato se jako trudimo stvoriti sadržaj koji će privući talentirane programere i poduzetnike i omogućiti im ulazak u ovu novu industriju. Prošlogodišnja konferencija je u Split dovela čak 400 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, kao i vodeće stručnjake i tvrtke na svijetu. Ove godine se nadamo ponoviti isti uspjeh, uz još bolji program. Osim toga, očekujemo da ćemo postići još veći značaj za zajednicu, kao i ostaviti trag na globalnom nivou.”

Što donosi druga BlockSplit konferencija?

Drugo izdanje splitske konferencije namijenjene međunarodnoj razmjeni iskustava i širenju znanja među blockchain zajednicom očekuje nas krajem mjeseca na Ekonomskom fakultetu. I ove će godine publika imati priliku slušati o izazovima rada u ovom području od brojnih stručnjaka, ali i sudjelovati na radionicama i uspostaviti nove kontakte i poznanstva, posebno na neformalnim zabavnim dijelovima konferencije. Svoje ulaznice možete nabaviti na službenoj stranici konferencije.

U nastavku teksta dajemo pregled novosti koje donosi BlockSplit ove godine.

1. Tematski fokus na DAO i Defi

2. Više kvalitetnih radionica

3. Više poznatih projekata

4. Demonstracija najnovijih tehnologija

5. Bolji zabavni program

6. Otvoreni i besplatni meetupi

Odličan program s fokusom na DAO i Defi

Kripto zima donijela je pravi masakr ICO projekata koje je u 2017. godini iznjedrio Ethereum. Vjerojatno 90% takvih projekata je već doživjelo neslavnu propast, a hype je općenito zamijenjen štednjom i fokusom na rad. Barem kod onih koji su uspjeli preživjeti. Jedni od tih koji su uspjeli ne samo preživjeti, nego i ostvariti zavidne pomake u razvoju proizvoda i povećanju broja korisnika su MakerDAO i Aragon.

MakerDAO je prvi uspješan pothvat stvaranja decentralizirane stabilne valute i kredita i najpoznatiji projekt u Defi – “Decentralized Finance”. Njihova valuta, poznata kao “dai”, se kreira izdavanjem kredita, što je pak moguće zaključavanjem određenog iznosa ethera u Makerove pametne ugovore. Do sada je izdano preko 200 milijuna dolara vrijednosti kredita i Maker ne pokazuje znakove posustajanja sa ponekad dvoznamenkastim mjesečnim rastom.

MakerDAO je samo jedan od predstavnika nove generacije financijskih institucija izgrađenih na Ethereum blockchainu, a uz njega na BlockSplit dolaze Aave (ETHLend i AavePay), Limechain (Limepay), Electrocoin (Paycek) i drugi. Ukoliko vas zanima razvoj novih financijskih usluga, bilo kao programera, poduzetnika ili regulatora, BlockSplit konferencija je nešto što ne smijete propustiti!

Druga velika tema ovogodišnjeg BlockSplita je DAO – “Decentralized Autonomous Organization”, odnosno trgovačka društva osnovana na blockchainu. Program fokusiran na DAO-e je dobio svoj naziv i web stranicu: daocon.io. Na DaoCon dolazi Aragon, čiji suosnivač će održati predavanje i radionice za poduzetnike početnike na kojima će izraditi svoju firmu i naučiti o naprednim mogućnostima Aragon platforme. Osim njih, na konferenciji će biti predstavljeni brojni projekti s uslugama i rješenjima za decentralizirane firme, kao i stručni predavači koji će pričati o poslovnim, legalnim i tehnološkim aspektima ove teme.

O tome kako je bilo prošle godine na istoimenoj konferenciji svjedoče slike, a možete pročitati i članak s opsežnim osvrtom.

Više kvalitetnih radionica

Blockchain je osnova poslovne i društvene infrastrukture budućnosti te će zamijeniti brojne centralizirane institucije na koje se društvo oslanja kako bi funkcioniralo, od sudstva, preko financijskog sustava do trgovine. To je industrija u kojoj se tek otvaraju mnoge vrijedne prilike te je svaki novi poslovni pothvat u ovoj industriji izrazito vrijedan. U Hrvatskoj i ostatku Jugoistočne Europe ih ipak nema baš puno. Zato je BlockSplit konferencija bitna, ona kroz kvalitetne prilike za učenje i umrežavanje pruža jednu od najboljih prilika za domaće tvrtke i talente da uđu u ovu industriju.

Osnova edukativnog programa BlockSplit konferencije su višesatne i cjelodnevne radionice. Čak deset tehničkih i netehničkih radionica je najavljeno za ovogodišnju BlockSplit konferenciju. Sudionici će dobiti priliku dublje zagrebati u sljedeće teme:

• razvoj poslovnih modela u blockchain industriji

• izgradnja banke na blockchainu

• osnivanje trgovačkog društva na blockchainu

• izrada arbitrabilnih pametnih ugovora

• stvaranje skalabilnih decentraliziranih aplikacija

• ciljano praćenje i analiza blockchain transakcija

• legalni aspekti DAO-a

• slanje privatnih transakcija

Više informacija možete pronaći i na službenoj web stranici, ili Facebooku, a ako imate dodatnih pitanja javite se Mireli Mravak na e-mail: kms.mirela@gmail.com.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X