Enter the Blockchain: Uspon Bitcoina

0

Enter the Blockchain: Uspon Bitcoina naziv je novog projekta Hrvatske studentske asocijacije (HSA) koji se pokreće u svrhu edukacije posjetitelja o aktualnim kriptovalutama i blockchain tehnologiji. Projekt će se održati 8. ožujka ove godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a sastojat će se od niza predavanja i jednog panela sa svrhom sučeljavanja dobrih i loših strana aktualne kriptovalute.

U današnjem svijetu digitalizacije i brzih promjena vrlo je važno biti u korak s vremenom i promjenama, pogotovo kada je riječ o novim ekonomskim i financijskim trendovima. Novi trend u svijetu su digitalne valute, takozvane kriptovalute. Vrtoglavi porast u cijeni bitcoina prouzročio je veliki “boom” među populacijom, no, unatoč velikoj medijskoj zastupljenosti, rijetko tko shvaća što je to zapravo bitcoin, kako funkcionira te kakav utjecaj može imati na ekonomiju. Uz bitcoin postoji još preko 1000 digitalnih valuta, a svaka pokušava riješiti zasebni problem u industriji.

Neki od potvrđenih govornika su: Bruno Škvorc koji će održati predavanje pod naslovom “Uvod u Blockchain”, dr.sc. Jakša Krišto koji će održati predavanje “InsurTech – dosezi i perspektive”, Nikola Jokić koji će govoriti o tehnološkim aspektima ICO-a te Damir Petković i Luka Arvaj.

Cilj projekta je nizom predavanja vrhunskih ekonomista u Hrvatskoj, renomiranih stručnjaka iz područja FinTech industrije te stručnjacima iz područja digitalne ekonomije educirati zainteresirane posjetitelje o blockchain tehnologiji te njenim pozitivnim i negativnim stranama.

Hrvatska studentska asocijacija već više od 25 godina okuplja mlade, ambiciozne ljude različitih profila koje povezuje jedna stvar – žele više od studiranja. Upravo pod navedenim geslom tijekom svih ovih godina uspješno djeluje organizirajući projekte i radionice, istovremeno osposobljavajući studente za buduće zaposlenje obogaćujući ih novim znanjima i iskustvima.

Više informacija potražite na facebook eventu događaja Enter the blockchain 

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X