Ethereum 2.0 završni testnet izlazi početkom kolovoza!

0

Dugo očekivana nadogradnja Ethereum sustava, Ethereum 2.0 došla je korak do realizacije. Određen je datum za lansiranje završnog javnog testneta.

Koordinator pokretanja Ethereuma 2.0, Danny Ryan, podijelio je vijest na Discord serveru namijenjenom toj temi.

“Nakon razgovora s klijentima naše platforme, sljedeći testnet s većim brojem klijenata (konfiguracija jednaka kao budući mainnet, uključujući minimalan broj validatora) bit će pokrenut 4. kolovoza.”

Detalji će biti objavljeni u roku od nekoliko dana, dodao je programer Ethereuma.

“Faza 0” ETH 2.0 pokrenuta je na raznim testnetovima otkad je u travnju stvoren genesis blok za Beacon Chain. Faza 0 prva je faza u dugo očekivanom prelasku na Proof-of-Stake koji bi trebao drastično povećati brzinu transakcija.

Umjesto postojećeg Proof-of-Work sustava koji uključuje rudare, ETH 2.0 će osigurati korisnicima koji založe najmanje 32 ETH ulogu validatora. Više o ETH 2.0 i tome kako postati validator pročitajte u našem tehničkom članku.

Ethereum 2.0 uspješno funkcionira nakon tri mjeseca testiranja

Beacon Chain predstavljen je u travnju na početnom testnetu, nazvanom Sapphire, koristeći manje nodeove koji su založili 3,2 ETH. Nakon početnog uspjeha, puni nodeovi od 32 ETH su u svibnju zaživjeli na Topaz testnetu te su izdane nagrade za zalog (Proof-of-Stake).

Onyx testnet počeo je s radom u lipnju i kontinuirano se pokretao s oko 20 000 validatora do kraja mjeseca. Završno, Altona koordinirani testnet namijenjen za više klijenata u “fazi 0” predstavljen je početkom srpnja kako bi se osigurala stabilnost prije nego što se pokrene javni testnet.

Prysmatic Labs proveli su većinu prethodnih testiranja. Prysm ETH 2.0 verzija, prošli je tjedan uspješno revidirana od strane blockchain zaštitne i revizijske kuće Quantstamp. Prysmatic je u vikend blogu potvrdio da su njegovi programeri jako blizu pokretanju  konačnog javnog testneta.

Veliki pritisak za drugi najveći kripto projekt!

Ethereum se u posljednje vrijeme suočio s povećanim pritiskom zbog porasta potražnje za njihovim stablecoinom i nevjerojatnom popularnosti DeFi-a. Potrošnja gas-a i mrežne naknade povećali su se na rekordne razine što ostavlja platformu otvorenom za kritike od strane dijela zajednice.

Ethereum stoga u potpunosti ovisi o uspjehu njegove 2.0 nadogradnje koja je već nekoliko puta odgađana, a ako se takav trend nastavi, Ethereum bi mogao ostati bez dobrog dijela svoje kripto zajednice.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X