Ethereum postavio ATH nakon Altair nadogradnje

0

Cijena Ethereuma noćas je skočila na novu najvišu razinu (ATH) te je dosegla $4,416.05 dolara, prema indeksu cijena ETH/USD na CoinGeckou.

U trenutku pisanja, ETH je trenutno drži cijenu od 4.327 dolara, a druga najveća kripto imovina je porasla za oko 46,6% od početka listopada. Indeks cijena CoinGeckoa pokazuje da je prethodni ATH bio prije samo osam dana, a imovina je 21. listopada dosegla cijenu od 4.308,48 dolara.

Ether je u bullish trendu otkako je 21. srpnja pao na lokalni minimum od 1.780 dolara te je od tada je porastao za 147%. Trenutno je Ether u fazi “price discoveryja”.

Izvor: CoinGecko

Kao što smo izvijestili krajem prošlog mjeseca, na red je došla Ethereum 2.0 Altair nadogradnja za Beacon Chain. Nadogradnja se uspješno provela, s 98,7% nodeova nadograđenih u to vrijeme. Uspješna nadogradnja Altaira na Beacon Chain smatrana je važnim čimbenikom koji otvara put spajanju s glavnom mrežom Ethereuma i prijelazu na mehanizam konsenzusa proof-of-stake (PoS) u Ethereumu 2.0. Više o Ethereumu 2.0 saznajte ovdje.

Uspjeh Ethereuma također je potaknut upotrebom dappova izgrađenih na njemu, a tu preinače oni u rastućim sektorima DeFi-ja i NFT-ova. Oni su jedni od glavnih pokretača stalno rastuće potražnje za Etherom, čime se osigurava dodatni vjetar u leđa njegovom bullish sentimentu u četvrtom kvartalu 2021. i vjerojatno u 2022. godini.

Od srpnja, Ethereum je također prošao važne nadogradnje kao što je London Hard Fork koji je uveo deflatorni mehanizam burnanja Ethera prilikom odrade transakcija. Jučer je burnana najveća količina Ethera od kad je uveden taj mehanizam, njih čak 16.910,57 (vrijednost u trenutku pisanja članka = 73.1 milijuna dolara)

Cjelokupni tržišni sentiment sektora kriptovaluta također je bio pozitivan u posljednje vrijeme, s tim da je SEC odobrio više ETF-ova temeljenih na Bitcoin futuresima za lansiranje na burzi u New Yorku. Bitcoin je nakon toga dosegao najvišu cijenu svih vremena od oko 67.200 dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X