Europska unija ne može (ili ne želi) zabraniti posao rudarenja?

0

Koji god da je odgovor na ovo pitanje iz naslova članka, nama je svakako drago da pripadamo zajednici koja podržava kriptovalute, a na “rudare” gleda kao na volontere čiji rad se ne oporezuje jer se smatra volontiranjem.

Europska komisija objavila je da ne postoji razlog zbog kojeg bi trebalo zabraniti rudarenje kriptovaluta na području Europske unije, a razlog za brigu trenutno jest trošenje energije koja je potrebna za pokretanje ove industrije.

Mariya Gabriel, osoba koja je u Europskoj komisiji odgovorna za digitalnu ekonomiju i društvo, odgovorila je na pitanje koje je postavljeno Parlamentu:

Ako je energija koja se troši tijekom rada proizvedena po zakonu, ne postoji razlog zbog kojeg bi se ograničavao ili zabranio rad kripto rudara na našem području jer to nije ilegalna aktivnost te za sada nemamo razlog pratiti njihov rad. Mariya Gabriel

U nastavku svojeg odgovora Mariya je rekla kako je rudarenje posao koji podliježe ekonomskoj aktivnosti koja troši električnu energiju i zbog toga ga obuhvaća regulativa kojom je podložan pravilima i politikama EU u pogledu energetske učinkovitosti.

Europska komisija budno motri kriptovalute

Europska komisija izjavila je da kontinuirano ispituje i pregledava utjecaj kriptovaluta na zajednicu, ali i utjecaj na potrošnju energije.

Važno je imati na umu da mnogi inovativni projekti koji se pojavljuju na tržištu u posljednje vrijeme bazirani na Blockchainu ne zahtijevaju veliku potrebu za preradom energije. Mariya Gabriel

Koliko rudara ima na području EU?

Gabriel je odgovorila da nije poznato koliko točno bitcoin rudara radi na području EU, ali da su glavni nositelji ove aktivnosti i dalje smješteni u Kini, unatoč tome što se baš Kina najviše obrušava na njih raznim regulacijama. Također, napomenula je da su svjesni toga da dio rudara posluje unutar EU i to je sasvim prihvatljivo i logično.

Kako Kina s jedne strane regulira kripto tržište, Island je zemlja koja radi na planu kojim će se oporezivati rad rudara zbog korištenja državnih obnovljivih izvora energije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X