Fiat valute diljem svijeta suočavaju se s najtežim testom – Agate e-commerce

0

Povijest se ponavlja, prvo smo zamijenili metal papirnatim valutama, a sad prijetnja postoji upravo za fiat valute. Trenutačna situacija na tržištu jest da su kriptovalute opaka konkurencija fiat valutama. I dok poduzetnici i investitori pružaju ogromnu podršku kriptovalutama i vide njezinu budućnost, pritisak na njih vrši se od strane centralne vlade.

Najveća prednost kriptovaluta ogleda se upravo u tome što olakšavaju e-trgovinu svojim prednostima nad fiat valutama.

Kada se spomenu kriptovalute, prvo na što se pomisli jest Bitcoin koji je u kratkom vremenskom periodu postigao visoku vrijednost, ali i pad. Na isti način funkcioniraju i dižu se ostale kriptovalute, koje također u vrlo kratkom roku podižu vrijednosti, ali najveći problem im je stabilnost. Revolucijom blockchaina i kriptovaluta, prema predviđanjima očekivanja su da bi se 25% fiat valuta moglo zamijeniti kriptovalutama do 2030.-te godine.

Kompletno financijsko tržište prepoznalo je benefite kriptovaluta i vjeruje se kako bi one mogle riješiti probleme postojećeg financijskog sustava.

Ukoliko se iz cijelog sustava makne novac kakvog poznajemo danas, otvaraju se nove prilike za sudionike tržišta od banaka do investitora koji bi mogli koristiti blockchain tehnologiju i cijeli decentraliziran sustav.

Kakav potencijal ima Agate e-commerce ekosustav i kako će osigurati stabilnost?

Agate osigurava decentraliziran sustav čija je infrastruktura izgrađena na blockchainu, a cilj joj je spojiti trgovce i banke te riješiti problem fluktuacije i volatilnosti iz cijelog sustava. Ova platforma izgrađena je kako bi maksimizirala vrijednost za korisnike i trgovce, stvarajući pritom maksimalan ROI za sve transakcije.

Pogledajte ključne faktore koji pokazuju da je Agate rješenje koje je potrebno za uspješnije plaćanje na tržištu:

Niske naknade transakcija

Korisnici se vrlo često žale na visinu naknada za provođenja transakcija kada se novac transferira s walleta do banke ili od walleta do walleta. Infrastruktura Agate-a može reducirati trošak pojedine transakcije gotovo do nule. Na taj način, žele se ohrabriti i trgovci i klijenti da koriste Agate ekosustav i uvide njegove prednosti nad tradicionalnim metodama plaćanja

Gateway u fiat valute

Ekosustav iFiat Agate prihvaća valute: dolar, euro, japanski jen, australski dolar i britanske funte. Osigurava jedinstveno sučelje u kojem se iFiat tokeni mogu konvertirati u bilo koju od iznad navedenih valuta. Čak se i mogu transferirati do banaka, davajući pritom korisnicima potpunu slobodu u razmjeni kriptovaluta u fiat valute.

Prihvaćanje različitih kriptovaluta

Agate platforma je kompatibilna za različite kriptovalute. Korisnici mogu obavljati transakcije i pohranjivati ih u pet kriptovaluta. To su Litecoin, Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum i Ripple, a aktivno se radi se na tome te će uskoro sve biti kompatibilno s još 17 kriptovaluta.

Agate debitne kartice

Plaćanje fiat valutama do sada je bilo najjednostavniji način plaćanja, što i pokazuje masovna upotreba kartica prilikom plaćanja. Imajući to na umu Agate ima dogovoreno partnerstvo s vodećom kartičnom kućom čija je upotreba na svjetskoj razini i može se koristiti u više od 30 000 000 trgovina. Jednostavnim pristupom KYC karticama, korisnik je može koristiti s niskim limitom, ali i vrlo brzo može dobiti pristup visokim limitima.

Agate jedinstveno rješenje za korisnike i trgovce

Cijela platforma Agate pokrenuta je kako bi korisnici i trgovci mogli obavljati transakcije instantno.

Za korisnike je stvoreno sučelje u kojem se mogu razmjenjivati kriptovalute u iFiat, iBucket Wallet u kojem se mogu pohraniti i transferirati iFiat tokeni, multifunkcionalnih walleti, debitne kartice za plaćanje kriptovalutama i mogućnost prijenosa kriptovaluta direktno na bankovne račune.

Za trgovce s druge strane, sučelje nudi API za siguran transfer, iFiat bazirane transakcije i mogućnost prihvaćanja i transferiranja plaćanja s Agate debitnom karticom.

Što možemo zaključiti?

Povjerenje je nešto što treba zaslužiti, a kriptovalute do sada to uistinu i postižu. Zajedništvom Agate-a i kriptovaluta može se dostići potpuno nova razina, a kvalitetan developerski tim koji stoji iza projekta pokazuje da ima visoki potencijal. Agate kontinuirano radi na tome da integrira opcije plaćanja kriptovalutama kod trgovca, prodavača, web trgovine što povećava upotrebu kriptovaluta, a smanjuje prisustvo fiat valuta u svijetu.

Ako želite saznati više o ovom projektu, u nastavku su kontakt informacije:
Hamed Taghvaei
Email: media@agatechain.org
Telegram: https://t.me/AgateChain_Group
Web stranica: https://agatechain.org/

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X