FIFA uoči Svjetskog prvenstva pokreće NFT platformu na Algorand blockchainu

0

Platforma će izaći tijekom rujna i sadržavat će nezaboravne nogometne trenutke, umjetnost i fotografije vezane uz nogomet.

Budući da je do Svjetskog prvenstva 2022. preostalo samo nekoliko mjeseci, globalno upravljačko tijelo svjetskog nogometa, FIFA, najavila je da će pokrenuti NFT platformu za digitalne kolekcionarske predmete na temu nogometa.

Platforma FIFA+ Collect trebala bi biti pokrenuta kasnije ovog mjeseca, a sadržavat će “pristupačne, inkluzivne i dostupne” NFT-ove koji prikazuju značajne nogometne trenutke, umjetnost i fotografije iz svijeta nogometa. Kako je datum održavanja Svjetskog prvenstva koje će se održati u Kataru sve bliži, najbolji trenuci s globalnog nogometnog turnira moći će se pretvoriti u digitalne kolekcionarske predmete.

NFT-ovi su jedinstveni blockchain tokeni koji služe kao dokaz vlasništva nad digitalnom imovinom, kao što su umjetnine, avatari ili predmeti u videoigrama. FIFA+ Collect radit će na Algorand blockchainu, alternativi Ethereuma i Solane za protokol dokaza udjela (PoS) koju je razvio profesor Silvio Micali s MIT-a. U svibnju ove godine Algorand je postao službeni FIFA-in blockchain partner.

Platforma za sve ljubitelje nogometa

“Baš kao sportski rariteti i naljepnice, ovo je prilika za fanove diljem svijeta da se povežu sa svojim omiljenim igračima, memorabilnim trenucima i raznim drugim stvarima na novim platformama”, izjavio je FIFA-in glavni poslovni direktor Romy Gai.

Daljnji detalji o tome koje će kolekcije biti uključene u pokretanje FIFA+ Collect platforme bit će objavljeni uskoro, kao i najave o tome koje će vrste NFT-ova biti uvedene tijekom Svjetskog prvenstva. NFT platforma zaživjet će na FIFA+, platformi organizacije za nogometne utakmice uživo, vijesti, igre i originalni sadržaj.

Algorand neće biti jedina kripto kompanija u Dohi ovog studenog. U ožujku je kripto mjenjačnica Crypto.com najavila da će biti ekskluzivni sponzor Svjetskog prvenstva. Ipak, izgleda da kompanija ograničava svoj ambiciozni program sportskih partnerstava. Ranije ovog tjedna navodno je odustala od 495 milijuna dolara vrijednog sponzorskog ugovora s UEFA-om, europskom Ligom prvaka.

Izvor: Decrypt

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X