Google Finance dodao odjeljak za kriptovlaute

0

Kriptovalute nastavljaju svoj proboj u mainstream. Korisnici Google Financea mogu samo jednim klikom dobiti brzi pregled cijena najpoznatijih kriptovaluta te ih uspoređivati s drugim klasama imovine.

Google Finance dodao je zasebnu kripto sekciju na domenu finance.google.com. Sekcija pod nazivom “Kripto” sada se pojavljuje u kategoriji “Usporedba tržišta“, zajedno s tradicionalnim dionicama i fiat valutama. Ovaj odjeljak pruža ključne informacije o cijenama za nekoliko kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ether, Litecoin i Bitcoin Cash.

Izvor: Twitter

Googleova krovna kompanija, Alphabet, također je vlasnik najveće video platforme YouTube koja je dosljedno potiskivala stvaratelje kripto sadržaja zabranom objave obrazovnog sadržaja i vijesti, često naizgled nasumce. Cointelegraph i CoinDesk, dvije najveće platforme s kripto vijestima, podložne su obustavama koje su naknadno ukinute nakon što je YouTube potvrdio da one nisu kršile uvjete pružanja usluge na ovoj platformi.

Kriptovalute su sve pristupačnije široj javnosti

Tržište kriptovaluta privuklo je veliku pozornost tijekom prošle godine, jer su institucionalni investitori i korporacije počeli ulagati u tu klasu imovine. Njihovo je sudjelovanje pomoglo u rastu tržišne kapitalizacije kriptovaluta koja je u siječnju prešla bilijun američkih dolara. Tržišna kapitalizacija cijelog tržišta kriptovaluta dosegla je svoj vrhunac u veljači, a ona je iznosila 1,7 bilijuna dolara. Nakon toga je doživjela korekciju (koja još traje). Prema trenutnim vrijednostima, klasa imovine kriptovaluta vrijedi više od 1,43 bilijuna američkih dolara.

Usvajanje kriptovaluta u maloprodaji i institucionalni interes naglo rastu u posljednja tri mjeseca. A s obzirom na to da velike tvrtke poput Tesle i Mastercarda aktivno idu ka prihvaćanju kriptovaluta, potreba za jasnijom regulacijom raste, izjavila je američka povjerenica za vrijednosne papire i burze Hester Peirce.

Zahtjevi za jasnim regulatornim okvirom na tržištu digitalne imovine vjerojatno će postajati sve “glasniji” kako se bull market zagrijava. U međuvremenu, kaže Peirce, nova administracija američkog predsjednika Bidena može pružiti novi pogled na regulatorni aspekt kriptovaluta.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X