Kriptovalute vrijede preko bilijun dolara!

0

Ukupna tržišna kapitalizacija tržišta kriptovaluta, glavni pokazatelj za cjelokupno zdravlje klase digitalne imovine, dosegao je bilijun dolara prvi puta! Ovo je povijesni trenutak za kriptovalute, a dogodio se u utorak 6. siječnja 19:00 h. Bitcoin je nakratko dosegao cijenu od 37.000 američkih dolara otprilike u isto vrijeme, označavajući novi ATH.

Kapitalizacija kriptovaluta udvostručila se u mjesec dana!

Mjereno tržišnom kapitalizacijom, klasa kripto imovine gotovo se udvostručila tijekom posljednjih mjesec dana jer je Bitcoin izbio na nove vrhunce cijena, a Ether je prvi put u tri godine prešao razinu od 1200 dolara. U kombinaciji, ove dvije kriptovalute čine otprilike dvije trećine ukupne kapitalizacije tržišta.

Bitcoinov i Etherov astronomski rast potaknuo je većinu kvalitetnih projekata u kripto sektoru na dvoznamenkasti, a neke čak i troznamenkasti postotni rast. Ovo se sve dogodilo u periodu prošlog tjedna te je prema mnogim analitičarima ovo tek početak.

Kapitalizacija u rangu od bilijun dolara dostignuta je samo nekoliko dana nakon što je tržište premašilo najviše razine bull marketa 2017.-18. Tijekom posljednjeg ciklusa početkom 2018., kombinirana tržišna kapitalizacija dosegla je oko 830 milijardi dolara, prema CoinGecko-u.

Izvor: CoinGecko

U to su vrijeme altcoini dosegli kapitalizaciju od skoro 547 milijardi dolara nakon što se Bitcoin povukao s najviših cjenovnih razina u prosincu 2017. godine. Tržište altcoina trenutno vrijedi manje od polovice tog ukupnog broja, što naglašava sadašnju dominaciju Bitcoina na tržištu kriptovaluta.

Zašto su analitičari bullish na kriptovalute?

Tipični bullish ciklusi Bitcoina utiru put za sljedeći altcoin season, tijekom kojeg se često ostvaruju najveći profiti na ovom tržištu. Kripto zajednica naziva “altseason”, parabolični porast cijene altcoina koji se može dogoditi iznimno brzo, a investitorima ostaje malo vremena za pripremu.

Mnogi kripto promatrači predviđaju bull market u 2021. godinu za Bitcoin i altcoine. Za svoj optimizam navode rastuću institucionalnu potražnju za BTC-om, sveprisutnost kriptovaluta i prirodne oscilacije i tijekove četverogodišnjih tržišnih ciklusa.

Mislite li da je bilijun dolara tek početak za tržište kriptovaluta ili ćemo se uskoro odbiti od te razine?

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X