Holderi ne prodaju Bitcoin ni pri cijeni od 11.000 USD

0

Bitcoin je prešao razinu od 11.000 američkih dolara, ali prema Glassnodeu, tvrtki koja se bavi analizom podataka vezanih za blockchain projekte, ovaj rast razlikuje se od drugih u 2020. godini po jednoj činjenici.

26. srpnja Glassnode je prenio iznenađujuće podatke o posljednjem putu kada je Bitcoin dosegnuo peteroznamenkastu cijenu i sugerirao da će se trenutačno stanje Bitcoina iznad 10.000 dolara znatno razlikovati od posljednjih nekoliko.

Zašto je ovaj rast drugačiji od ostalih u 2020-oj?

Bitcoin je u BTC / USD trading paru iznenada srušio posljednju preostalu resistance razinu ispod 10.000 dolara u nedjelju, dosegnuvši razinu od 10.200 dolara. Cijena se zatim vratila na 9.900 dolara te su svi mislili da je ovo još jedan “fake-out”. Na iznenađenje mnogih, cijena se u utorak ponovno uzdigla iznad razine od 11.000 dolara te planira tamo ostati.

Bitcoin je nekoliko puta prešao razinu od 10.000 USD u 2020. godini, ali Glassnodeova analiza pokazuje da se ovaj put razlikuje od ostalih zbog pokazatelja “Bitcoin Days Destroyed”. Bitcoin Days Destroyed je mjera vrijednosti svake Bitcoin transakcije, uzimajući u obzir koliko je vremena prošlo od posljednjeg premještanja Bitcoina uključenih u transakciju.

Ranije ove godine su skokovi iznad 10 000 USD rezultirali porastom metrike “BDD”, što sugerira da dugoročni vlasnici koriste priliku za trgovinu ili prodaju. Do sada, ovaj trend se nije pojavio pri trenutnom rastu.

Profiti na kripto tržištu iznenađuju ostala tržišta

Optimistično mišljenje da je Bitcoin namijenjen za više cjenovne razine i dalje je jedna od glavnih tema među trgovcima posljednjih mjeseci. Na primjer, kad je PayPal pokrenuo glasine o prihvaćanju kriptovaluta u lipnju, pokrenuli su se razgovori o potencijalu Bitcoina da u kratkom roku dohvati razinu od 12.000 dolara.

Fundamenti tržišta trenutno su ohrabrujući za one (nas) koji očekuju rast cijene, a nedjeljni rast označava čvrst kontrast obrascu kompresije koji je Bitcoin pokazivao prethodnih tjedana. Altcoini su bili također bullish ovih dana, a Ethereum je slomio čvrstu resistance razinu na 280 dolara te je prevalio cijenu od 300$.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X