Zašto je cijena Ethereuma prešla 300$?

0

Unatoč stabilnosti u cijeni Bitcoina, Ethereum doživljava neočekivani rast te je dosegnuo nove rekordne razine cijene (ATH) ove godine kada je prešao vrijednost od 320 dolara.

Tijekom proteklog tjedna vodeći altcoin imao je nevjerojatan rast od gotovo 40%. S najniže cijene prošlog tjedna od 234 dolara došao je sve do veoma visokih 325 dolara. Razloge ovog rasta koji nije uobičajen za trenutno stanje tržišta obrađujemo u ovom članku.

Popularnost DeFi tržišta utječe na cijenu Ethereuma?

Nekoliko je čimbenika koji bi mogli opravdati ovo povećanje cijene. Jedan od njih, koji u ovom trenutku također doprinosi povećanju cijene Chainlink-a, je iznenadan rast tržišta decentraliziranih financija (DeFi). Pozitivan tržišni segment oko DeFi-a kao i zakazan datum za konačni testnet Ethereuma 2.0 imali su velik utjecaj na cijenu Ethereuma posljednji tjedan.

Od svibnja vrijednost zaključana u DeFi protokolima porasla je za gotovo četiri puta i dosegla cifru od 3,75 milijardi dolara. Popularni protokoli unutar DeFi sustava poput; Compound, Maker, Aave i Synthetic, također su posljednjih mjesec dana doživjeli velik rast broja korisnika. Voditelj istraživanja na institucionalnoj trgovačkoj platformi TradeBlock, John Todaro, komentirao je da rast DeFi-a može nastaviti povećavati cijenu Ethereuma:

“Osvrnite se na izvješće koje smo u 2019. godini objavili o utjecaju koji bi DeFi mogao imati na potražnju za Ethereumom. Još nismo vidjeli toliko značajan porast u cijeni ETH-a, ali nema sumnje da će brzi rast potražnje za DeFi-om dugoročno povećati cijenu ETH-a.”

Tržište derivata i porast Ethereuma

Deribit je kripto burza usmjerena na terminske ugovore (budućnosnice) i opcije za Bitcoin i ostale kriptovalute. Ona je također zabilježila ogromno povećanje volumena u trgovanju Ethereum derivatima. Burza je na Twitteru objavila da je postigla novi rekordni rezultat za ETH opcije:

Izvor: Twitter

Hoće li se trenutna situacija s Ethereumom razviti u dugoročni trend, nitko ne zna. Jedino možemo zaključiti da je sentiment tržišta za Ethereum izrazito pozitivan.  

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X