InsurePal – osiguravateljska industrija se sprema uskočiti u kripto

0

InsurePal izaziva globalno osiguravajuće tržište vrijedno 7 trilijuna američkih dolara sa svojom distribuiranom platformom. Primjenom mogućnosti blockchaina, uvode potpuno novi model odabira rizika, vođen znanosti i društvenim dokazima, a ne spekulacijama. Njihova mreža koristi peer-to-peer preporuke za poboljšavanje segmentacije, smanjenje troškova i poticanja svojih korisnika.

InsurePal – distribuiralo osiguranje temeljeno na društvenoj odgovornosti

U osiguravateljskoj industriji se ne priča puno oko blockhain implementacije. Jedan od razloga su striktne regulacije ove industrije pa ne može puno kompanija poslovati jer trebaju proći nekoliko legalnih i financijskih procedura da bi imale održiv poslovni model. Drugi razlog je taj da je organizacijska struktura takvih organizacija takva da je cijela industrija pod kontrolom nekoliko velikih kompanija koje imaju strogu strukturu pa je trošak ulaza na tržište jako visok. Te treći, ali zasigurno ne i zadnji razlog je taj da se ne zna kako efektivno primijeniti blockchain u ovoj industriji. Nije lagano doći u ovako strogu industriju s novim rješenjem koje se samo prilagođava, javno je vidljivo, te jeftinije. Nije lagano, osobito ako netko želi uvesti sve navedeno u isto vrijeme.

Bez obzira na sve, InsurePal je odlučio napravio upravo sve to. Distribuirana platforma za osiguranje je ponovno otkrila znanost iza društvenog dokaza koje može raditi u sličnoj izvedbi kako je to u bankarskoj industriji. To znači da će osiguratelj moći smanjiti cijenu svoje premije uz pomoć pouzdanih kontakata. Drugim riječima, njegovi zagovornici prihvaćaju financijsku odgovornost da nositelj police osiguranja ne daje lažne tvrdnje.

Društvena garancija bi ovo društvo mogla učiniti odgovornijim

Najjednostavnija primjena društvenih dokaza bila bi u motornom osiguranju, kao što je objašnjeno u njihovom whitepaperu. Na primjer Ivan je nositelj police osiguranja i njegov najbolji prijatelj Marko, zna njegove vozačke navike i zato garantira za njega. Za tu garanciju Marko dobiva neposredni bonus dok Ivan dobiva jeftiniju premiju osiguranja. Ako ništa ne prođe krivo, oboje će imati koristi od toga, međutim, ako Ivan bude kriv za nešto, Marko snosi odgovornost.

Na ovaj način bi se vršio društveni pritisak na osobe za koje se garantira da budu odgovornije jer nije više samo njihova glava u pitanju, a time bi se čak i društvo moglo pokrenuti na bolje. Ovaj pristup bi mogao postati kredibilan za dodatne pogodnosti kroz različite premije osiguranja, pa čak i u nekim drugim industrijama.

Jedna od glavnih mogućnosti InsurePala je osiguranje poslovnih transakcija preko blockchaina. Kompanija je uvjerena da će to vratiti povjerenje među zainteresiranim stranama koje je za sada izgubljeno, a to će poslužiti kao dodatan poticaj za razvojem decentralizirane ekonomije.

InsurePal će nuditi osiguranje poslovnih transakcija na blockchainu

InsurePal je prepoznao da je javno i individualno povjerenje ključno za budućnost većeg prihvaćanja blockchaina. Prema tome, da bi blockchain mogao dobiti širu primjenu, individualci moraju vjerovati takvom sustavu. Kompanija vjeruje da bi osiguranje financijske naknade u slučaju neprovođenja dogovora između dviju strana smanjilo nepovjerenje i time ubrzalo prihvaćanje blockchaina. Osim toga, društveni dokaz bi mogao toliko smanjiti premiju osiguranja da bi se ista mogla dodavati na svaki pametni ugovor.

Kompanija je ostvarila jedno jako partnerstvo, te se povezala sa Mattereumom kojega vodi Vinay Gupta, poznatiji kao osoba koja je koordinirala lansiranje Ethereuma, a zajedničkim snagama planiraju pokrenuti ovu ekonomiju.

Pratite aktivnosti oko ovoga impresivnog projekta na Telegram chatu te se pretplatite na njihovu email listu na službenoj web stranici insurepal.io pročitajte njihov whitepaper.

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X