Investicijska grupa daje ponudu za kupnju Mt. Gox za 1 BTC

2

Grupa investitora dala je ponudu za kupnju japanske bitcoin orijentirane burze u stečaju – Mt. Gox, kao dio ponude koja će zahtijevati odobrenje njihovog japanskog stečajnog suda.

Investitori daju ponudu da plate 1 BTC za problematične razmjene, iznos koji je u tiskovno vrijeme vrijedio 383$, prema indeksu CoinDesk Bitcoin Price (USD BPI).

The Wall Street Journal izvijestio je kako će grupa investitora preuzeti sve obveze i dužnosti Mt. Gox-a.

U dokumentima podnesenim na japanskom stečajnom sudu, grupa je navodno naglasila kako planira oživjeti Mt. Gox, što uključuje i prijedloge za klijente koji imaju nepodmirenih dugova prema burzi.

Mt. Gox pokretanje

‘The single-bitcoin’ vrednovanje se temelji na pretpostavci da je pravu vrijednost Mt. Gox-a teško odrediti.

Journal  je napisao:

„Prema ljudima upoznatima s planom, grupa opravdava nisku cijenu zbog ‘informacijskog vakuuma’ te preko 550,000 Mt. Gox-ovih bitcoina koji nedostaju, trenutno vrijedi oko 220 milijuna dolara. Rekli su kako nije moguće postaviti vrijednost na izgubljen novac.“

 

Kreditori će imati dvije opcije. Mogu dobiti procijenjeni iznos 200,000 BTC od strane Mt. Gox-a, što je jednako otprilike 20 posto njihovih zahtjeva ili, s druge strane, mogu dobiti vlasnički udio od tog iznosa u revitaliziranoj burzi Mt. Gox.

Grupa investitora obvezala se izdvojiti 50% naknada za transakcije kako vi vratili kreditorima nakon nekog vremena.

Raznolika grupa traži vlasništvo

Iza ponude grupe investitora, uključen je kapitalist Brock Pierce, osnivač brojnih bitcoin-povezanih poduzeća, uključujući KnCMiner i GoCoin te kreator istaknutog bitcoin sindikata.

Ostali članovi grupe su John Betts, bivši izvršitelj u tvrtkama Morgan Stanley i Goldamn Sachs, koji će početi kao predsjednik uprave Mt. Gox te William Quigley, izvršni direktor za Clearstone Venture Partners, VC fond smješten u Santa Monici, u Kaliforniji.

 

Izvor: Investitor Group Offers to Buy Mt. Gox for One Bitcoin

Share.

About Author

2 Comments

    • Da bilo bi dobro da otvorimo novu stranicu ali imam osjećaj da će se još pisati o njemu…

Leave A Reply

X