Kako je prošla Rethink Trust konferencija u Amsterdamu?

0

Konferencija Rethink Trust održala se u petak, 29. lipnja u Amsterdamu, a u svojem bogatom programu najavljeno je bilo mnoštvo govornika i radionica. Statistika pokazuje da je konferenciji prisustvovalo preko 400 posjetitelja, a ispred njih je stalo 25 predavača.

Domaćini i organizatori ove konferencije bili su Intellectsoft Blockchain Lab, poduzeće koje se bavi blockchain konzaltingom, a u svojem sastavu ima inženjere i stručnjake koji se bave developmentom i razvojem kriptovaluta na području Istočne Europe.

Veliki interes oko blockchain tehnologije na tržištu iziskuje i održavanje kvalitetnih konferencija o ovoj temi stoga su se na konferenciji dotaknule razne teme inženjeringa i use casova u stvarnom svijetu Blockchaina.

Na Rethink Trust konferenciji sudionici su bile i tvrtke kao što su Philips, KLM, Oracle, ING, Accenture, PwC, Shell, AWS, Deutsche Bank, Booking.com, Amazon, TheFork i razni drugi. Poznate ličnosti došle su iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Srbije, Nizozemske i šire, a svi su dijelili svoje iskustvo i uvid u industriju pa su tako i predstavljene organizacije IBM, Oracle, Bosch , ING, Coinbase, BANKEX, Zededa, We.Trade i druge.

Organizatori konferencije iskazuju visoko zadovoljstvo i kažu da su ostvarili svoj cilj jer je Rethink Trust konferencija okupila lidere blockchain tehnologije, a zadovoljstvo se moglo vidjeti i na posjetiteljima te se zahvaljuju svim sponzorima i govornicima jer bez njih ovo ne bi bilo ostvarivo.

Prva Blockchain konferencija s fokusom na poduzetništvo

Konferencija je najavljivala dva ključna predavača Christopher Ferris i Mariana Gómez de la Villa.

Christopher Ferris iz IBM-a koji je na IT sceni već 38 godina, govorio je o potencijalu Blockchain tehnologije te kako se njome osigurava vjerodostojnost koja je prijeko potrebna na tržištu. Kroz svoje predavanje dotaknuo je i blockchain u financijama, zdravstvu, ali i naglasio kako je ova tehnologija aktivna tek nekoliko godina te se prava istraživanja i eksperimentiranja njome provode tek unatrag 5 godina. Uz to je i spomenuo neke od svojih projekta u kojima je surađivao s više od 260 članova diljem svijeta.

Mariana Gómez de la Villa iz ING-a, predstavnica Blockchain programa kojim se želi razviti puni potencijal i vrijednost Distributed Ledger tehnologije govorila je da će se ovo razviti još više i da ćemo se na kraju udaljiti od početne ideje Blockchaina. Posebnu pozornost skrenula je na to da Blockchain nikada nije bio dizajniran za rješavanja financijskih pitanja, a danas je preko 30% projekta koji se baziraju na ovoj tehnologiji usmjereno na bankarstvo i financije. Uz to je donijela primjere iz ING-a kao što je projekt LEIA. Njezin osobni doprinos ovoj industriji su čak 44 Proofs of Concept (POC).

Iako je predavača bilo mnoštvo i svaki od njih dao je svoj uvid u blockchain industriju, istaknut ćemo govor još jednog predavača, a to je Nick Kurat – direktor Intellectsoft Blockchain Lab-a. On je naveo da trenutačno postoji gotovo 300 poduzeća koja se bave istraživanjem i eksperimentiranjem prednostima i nedostacima blockchaina. Uz to je dao zanimljivu tezu u kojoj je rekao da su kriptovalute i Blockchain u 2017.-toj bili preveliki da bi ih se ignoriralo, dok su 2018.-toj već preveliki da dožive neuspjeh. Također je i ispred posjetitelja stavio graf u kojem pokazuje rast blockchain industrije do $3,1 bilijuna do kraja 2030.-te.

U konačnici ova konferencija postavila je visoka očekivanja u startu, ali i ispunila očekivanja svih koji su joj prisustvovali.

Ako vas zanima više informacija o tome kako je sve proteklo, posjetite službene stranice konferencije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

 

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X