Konferencija Bločk u Čakovcu kuca nam na vratima!

0

U petak i subotu (14-15.12) u Čakovcu će se održati drugo izdanje jedinstvene blockchain developer konferencije BLOČK koju organizira udruga Blockada. Udruga se bavi organizacijom i promocijom blockchain evenata, te trenutno organizira dvije blockchain konferencije godišnje – BLOČK u Čakovcu i BlockSplit u Splitu.

Za razliku od mnogih drugih blockchain evenata, BLOČK 2018 – NFT Edition neće se baviti isključivo monetarnim aspektima blockchaina i kriptovaluta, već će se koncentrirati na blockchain development. Glavni fokus ovogodišnjeg BLOČK-a je izrada i primjena Non-Fungible Tokena (NFT). Konferencija je zbog toga ponajviše namijenjena developerima i entuzijastima koji žele proširiti svoje teorijsko znanje te steći praktična tehnička iskustva koja će im omogućiti daljnji profesionalni razvoj.

U petak, 14.12., tijekom praktičnog dijela konferencije, posjetitelji će u kongresnom centru Hotela Castellum moći prisustvovati interaktivnim radionicama, a tijekom teorijskog dijela, u subotu 15.12., održat će se predavanja koja će posjetitelje uvesti u mnoge sfere blockchain developmenta, a pažnju će posvetiti i pravnim i društvenim aspektima blockchaina i NFT-a. Tijekom radionica i predavanja, grupa domaćih i stranih predavača, koja uključuje stručnjake poput Ilije Rolovića (Enjin), Georgea Spasova i Vladislava Ivanova (LimeChain), Urbana Osvalda (0xcert), Nikolu Jokića (dapowerplay), te Brunu Škvorca i Sonju Prstec (Status), pobrinut će se za kvalitetan prijenos vrijednog teorijskog i praktičnog znanja.

Osim klasičnog konferencijskog programa, posjetitelji će u subotu moći sudjelovati u uzbudljivom Crypto Hunt-u, interaktivnom lovu na jedinstvene konferencijske kriptografske tokene koji će biti skriveni diljem grada Čakovca.

Organizacija i održavanje ovogodišnje BLOČK konferencije bili bi znatno kompliciraniji bez pomoći tvrtki koje su prepoznale i podržale viziju organizatora. Tvrtka Enjin, koja je na globalnoj razini poznata zbog lansiranja vlastite kriptovalute – Enjincoin-a (ENJ) glavni je sponzor konferencije te će u teorijskom dijelu predstaviti svoju razvojnu platformu i ekonomski model na kojem je ona bazirana. Konferenciju su podržale i mnoge druge tvrtke, a među njima i Node Factory, Aucionity, Bitcoin Store, Ampnet, Async Labs, Electrocoin, 0xcert, te Locoins.

Idejni cilj BLOČK-a, kao i udruge Blockada, je tehnološka decentralizacija Hrvatske i podizanje svijesti o rapidnom razvoju i sve većem utjecaju blockchain tehnologija. Konferencija će Čakovec na dva dana pretvoriti u kompetentno tehnološko središte Hrvatske koje će ugostiti međunarodne i domaće stručnjake, te će sadržajem parirati blockchain konferencijama na globalnoj razini.

Detaljne informacije o ulaznicama, predavačima i sadržaju ovogodišnjeg BLOČK-a možete saznati na službenoj stranici konferencije i službenoj stranici udruge Blockada.

Za čitatelje HPB-a osiguran je popust od 15% na cijene ulaznica. Pravo na popust ostvarujete putem promokoda “HPB <3” preko ovog linka.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X