Kraken dodaje anonimnu kriptovalutu pod nazivom ”Monero”

0

Digitalna mjenjačnica po imenu Kraken je i službenmo pustila u upotrebu monero (XMR). Ova odluka označava najnoviju validaciju nove digitalne valute koja će služiti za privatno korištenje, koja je u 2016. godini dala naznake među nekim korisnicima kako će se ova valuta koristiti možda za crno tržište i slična poslovanja te da je baš iz tih razloga ova valuta označena kao ona koja će biti korištena za ‘privatne’ svrhe.

Zasad je ova digitalna valuta bila na meti poznatih ‘darknet’ tržnica ako ćemo uzeti u obzir ono što je AlphaBay najavio u kolovozu prošle godine – da će prihvatiti ovu kriptovalutu zajedno sa darknet tržnicom Oasis Market. S ovim potezom Kraken bi mogao biti taj koji će ‘okrenuti’ trend i to na način da će se pridružiti ostalim velikim mjenjačnicama kao što su Bitfinex i Poloniex koje su jedne od najvećih koje bi mogle prihvatiti ovu kriptovalutu. (Na listi će u trenutku puštanja u upotrebu biti sadašnji parovi- XMR/USD, XMR/XBT i XMR/EUR).

Ono što je primjetno i što je objavio CoinMarketCap jest to da je vrijednost kriptovalute, od trenutka njezine najave pala i to: sa 16.05$ kakva je bila na 13.53$. 

Poboljšavanje percepcije

Na tržištu na kojem se konstantno ispituje vrijednost digitalnih valuta, monero bi ovaj trend mogao završiti. S obzirom da monero, otkad je izašao pa do danas polako skuplja ”prstenove-potpisnice” u namjeri da pomogne korisnicima da ostanu anonimni, on samim time uživa i polagan rast, što znači da ga sve više korisnika prihvaća, a cijena mu postaje sve pristupačnija. Čak i oni najzagrižljiviji simpatizeri bitcoina polako ali sigurno podupiru i ovaj projekt i to baš iz razloga potencijalnih koristi oko u pogledu privatnosti za korisnike.

Ovakva potpora je navedena kao službena izjava izravno i od Krakena.

”Monero je vodeća kriptovaluta koja je ugledala ogroman rast na tržištu za više od 40 puta i to samo u 2016. godini; valuta koja ima ogroman potencijal za likvidnost.” – bilo je ono što je Kraken službeno objavio na svome blogu. ”Monero je izgrađen na svojim temeljnim principima privatnosti, decentralizacije, otvorenog razvoja, mogućnosti mjerenja te pravilne izmjenjivosti vlasništva.

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X