Kriptokuna nudi kamatu na štednju od 50% godišnje

0

Kriptokuna je slobodna decentralizirana programska banka i slobodna valuta za slobodne ljude. Nudi 50% godišnje kamate na štednju koja se isplaćuje dnevno i to bez ikakvog oročenja.

Hrvatski pripadnici Anonymous skupine, hacktivisti i programeri koji već tri godine volonterski rade na projektu Kriptokuna objavili su da je prva faza razvoja Kriptokune privedena kraju te pozivaju sve zainteresirane da se uključe u ovaj slobodarski projekt kao testeri, programeri, bankari i volonteri svih vrsta te napominju kako će svi koji daju bilo kakav doprinos projektu biti nagrađeni bankarskim tokenom. Ističu kako se taj poziv posebno odnosi na blokirane građane Republike Hrvatske koji su protivno hrvatskim zakonima i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima isključeni iz klasičnog bankarskog sustava i kojima je na taj način praktički onemogućeno pravo na plaćeni rad, jedno od temeljnih ljudskih prava i sloboda u praksi koja je nepravedni kriminalni presedan u svjetskim okvirima.

Kriptokuna je stabilna kriptovaluta treće generacije temeljena na Waves ekosustavu i Neutrino protokolu koja ima vrijednost 1:1 s kunom što ju u stvarnosti čini decentraliziranim bankovnim računom pod kontrolom njenih korisnika te zbog toga ima oko 50% godišnje kamate na štednju s dnevnom isplatom i to bez ikakvog oročenja.

Kamata se zarađuje na gotovo identičnom principu kao i kod klasičnog bankarskog sustava, ali ju u slučaju Kriptokune ne zadržava ju nikakva banka niti međunarodni bankarski karteli već se zarada vraća korisnicima same Kriptokune koji su u osnovi i njezini vlasnici. Novac koji korisnik stavi na kriptokunski račun se ulaže u projekte unutar Waves ekosustava u direktnodemokratskim i transparentnim procesima u kojima može sudjelovati bilo tko, tko posjeduje odgovarajući kripto token, a ti projekti zatim vraćaju dio zarade onima koji su u njih uložili, dakle, korisnicima Kriptokune i drugih ekvivalentnih kriptovaluta.

Autori Kriptokune ističu kako su monetarna neovisnost, suverenitet i sloboda temelji svake druge neovisnosti, suvereniteta i slobode te kako im je u cilju građanima Republike Hrvatske ovim projektom pružiti upravo to. Ono što bi Hrvatska narodna banka trebala raditi, ali nažalost ne radi. Isto nude i građanima BiH i Republike Srbije Kriptomarkom i Kriptodinarom, a građanima tih zemalja će prepustiti otvoreni programski kod Kriptokune ne bi li njime orgazirali svoje vlastite slobodne bankarske sustave pod njihovom vlastitom kontrolom. BiH i Republika Srbija su ovdje samo primjer, isto nude građanima svih zemalja svijeta s ciljem formiranja trećeg svjetskog političkog bloka. Sloboda je glavni ideal kojim se aktivisti Kriptokune vode i ona im je jedini zajednički nazivnik, bitniji od svega drugog.

Kriptokuna nije samo slobodarska transparentna banka otvorenog koda, ona je i građevni blok društva budućnosti koje ovim projektom postaje društvo sadašnjosti, društva u kojem će biti nemoguće bilo kome nametati i zabranjivati bilo što, u kojem će javne financije biti javne, a privatne privatne, baš kako bi i trebalo biti, nasuprot današnjem naopakom sustavu.

Ona i druge ekvivalente kriptovalute će omogućiti svim ljubiteljima slobode organizaciju alternativnih ekonomskih i društvenih ekosustava zbog čega nitko neće moći biti ucijenjen kako nešto mora ili ne smije.

Projekt je dizajniran i programiran na način da je u startu gotovo kompletno decentraliziran, a to ga čini nezaustavljivim. Nikakvi zakoni ne mogu zabraniti Kriptokunu. Kriptokuna je za razliku od ljudskih zakona temeljena na teoriji igara i prirodnim matematičkim zakonima koje provodi algoritamski i automatski, bez mogućnosti korupcije, nepotizma i vanjskih utjecaja, bez mogućnosti da neki pred njenim zakonima budu “jednakiji” od drugih. Jedini način da se Kriptokuna zabrani ili ugasi je da se ugasi Internet na kojem počiva i postojeća netransparentna ekonomija svjetskih kriminalnih moćnika.

Ukupni iznos kriptokuna u prvoj fazi puštanja u promet ograničen je za sada na 1 milijun kriptokuna.

Prva faza trajat će do završetka kompletne decentralizacije cijelog tehničkog rješenja, uključujući i razvoj sustava za direktno osobno bankarstvo. Ograničenje je uvedeno zbog izračuna kako će 1 milijun kriptokuna biti dovoljno da projekt postigne samoodrživost i dati mu mogućnost da se u sigurnosnom aspektu razvije do te mjere da zajednica sama odlučuje na koliko će Kriptokuna biti limitirana i hoće li uopće biti.

Ovo je sigurnosna mjera za zaštitu Kriptokuna korisnika jer autori ne žele pristajati ni na kakve kompromise u segmentu sigurnosti kad su u pitanju korisnici Kriptokune.

Za svu komunikaciju, dogovaranje i korisničku podršku oko Kriptokune se koristi grupa “Kriptokuna” na aplikaciji Telegram.

Autori projekta pozivaju sve zainteresirane da se priključe što prije (dovoljna je i puka znatiželja i zainteresiranost, poticaj i ohrabrivanje), da zajedno gradimo bolju budućnost naše predivne zemlje.

Ovaj članak nije financijski savjet, služi isključivo za edukativne svrhe. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve potencijalne gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X