LanaCoin napreduje i pozicionira se u kripto industriji

0

LanaCoin je jedna od prvih personaliziranih i open source kriptovaluta rođena 7. svibnja 2016. od strane slovenskog sistem administratora Jure Pirca, inače vokalnog i respektabilnog sudionika slovenskog crypto ekosustava i predsjednika Bitcoin asocijacije Slovenije.

Lansirana kao poklon za rođendan njegove desetogodišnje kćerke, gdje je prvi genesis block izrudaren točno na 10-ti rođendan, a isto tako brojevi 7.5.2016 mogu se pronaći u skoro svakom kutku blockchain parametara. No LanaCoin nije prva od takve vrste već je pionir zapravo NevaCoin.

LanaCoin je hibrid Proof of Work i Proof of Stake otvorenog blockchaina. Proof of Work rudari natječu se za PoW nagrade koje dolaze s rješavanjem blokova dok se vlasnici LanaCoin-a natječu za PoS blokove tako što zalažu svoje LANA novčiće. U vrijeme pisanja, broj tokena u cirkulaciji je 951M LANA od 7.506 milijardi koji će ikad biti kreirani.

Trenutni pogled u stanje razvoja

Razvoj ove kriptovalute je progresivan no programeri nisu postavili neke specifične rokove i plan razvoja. Pogledom na postove na BitcoinTalk Forumu, Twitteru, Facebooku i Telegramu može se saznati da razlozi za sporiji razvoj postoje te Jure (staysecure) ističe kako je svijet ICO-ova promijenio prirodu blockchain startupa gdje mnogi dobivaju milijunske iznose financiranja ali skoro svi ne uspijevaju dostaviti proizvode koje su obećali u whitepaperima te on ne želi isti pristup u svojim blockchain projektima.

“Većina ljudi iz naše male zajednice su stari kripto entuzijasti koji razumiju kako je Bitcoin rođen, razvijan i sazrijevao tako da podržavaju način na koji se razvija LanaCoin, dok većina ICO svijeta privlači “short-term” investitore koje zanimaju riječi poput moon/lambo koji zasigurno nisu sretni s trenutnom situacijom na tržištu.

Nemam ništa protiv ikog, pohlepa je u ljudski “feature”, a ne “bug”. Nikome nikad nisam obećao ikakve povrate, čak niti ne dijelim savjete da se uključe u projekt ili bilo koji drugi blockchain pothvat s kojim se bavim. Ako ne možete pronaći razlog za sebe da se uključite u neki projekt, bolje je da se ne uključujete. U našoj zajednici ne želimo lambo štovatelje već ljude koji će koristiti kriptovalutu kad počnemo dostavljati aplikacije za realni sektor kao što je ecommerce. Ako ste zadovoljni s obiteljskim SUV-om umjesto lamboghinija i više ste nego dobrodošli.”

Dedicirani blockchain novčanik

LanaCoin se lagano budi iz sna s puštanjem electrum baziranog mobilnog novčanika zvanog CryptoWallet.si koji nativno podržava kriptovalute LANA, ARCO, NEVA, TAJ i NETKO. Izvorni kod može se pronaći ovdje.

Bitcoin asocijacija Slovenija održala je godišnji piknik “CryptoPiknik2018” 15. rujna i svi gosti koji su bili na pikniku imali su priliku da prvi isprobaju novi mobilni novčanik. Gosti koji su instalirali novčanik također su imali mogućnost da izvuku nasumični LanaCoin papirnati novčanik i “pokupe” privatni ključ na papirnatom novčaniku s funkcionalnošću koja je implementirana u novčanik. Papirnati novčanici su nasumce bili napunjeni s 10 do 10.000 LANA. Pošto papirnati novčanici nisu bili označeni s iznosima, ne može se znati da li je 10.000 LANA uopće pronađeno. Jure je obećao da ostatak papirnatih novčanika podijeliti na sljedećim događaju koji stiže. U međuvremenu, možete dobiti prve LANA potpuno besplatno u LanaCoin facebook grupi.

Izlistavanje na Tokens.net

Dok je mobilni novčanik esencijalni dio neke kriptovalute, on zasigurno nije jedina stvar koju tim izbacuje u ovom kvartalu. LanaCoin tim je ponosan što su šesta kriptovaluta koja će biti izlistana na novoj kripto burzi Tokens.net, osnovanoj od strane kripto pionira i suosnivača Bitstamp-a, Damiana Merlaka. Dostupni parovi za trgovanje su još u dogovoru te je listanje LANA-e zakazano za kraj rujna.

“Prošli smo kroz due diligence procese za LANA izlistavanje kao i svi ostali tokeni kojima se trenutno trguje na burzi te sam iznimno zadovoljan što će LANA novčići biti odobreni za trgovanje na ovoj platformi. Tokens i njihov model transparentnosti volumena s nativnom DTR token destrukcijom je zbilja osvježavajuć model i to je nešto što meni vrlo bitno, a to je da sve što radimo, radimo u poštenom, otvorenom i transparentnom načinu. U IT-u je poslovni integritet sve što imate uz svoje znanje, a ja se trudim održavati taj integritet i u blockchain sektoru.”

Lagana i neometana kupovina putem mjenjačnice

Jedna od najnovijih partnerstva i integracija LANA je sklopila s mladim pružaocem usluga, Kriptomat. Kriptomat je servis za kupovinu i prodaju kriptovaluta preko vašeg bankovnog računa, a uskoro će podržavati i kartice. Kriptomat.io također sadrži skrbnički novčanik i dedicirani tim podrške dok je njihova baza znanja prepuna sa kripto edukacijskim materijalom koji je lako razumljiv i pogodan za korisnike koji se tek upoznaju s ovom tehnologijom. LANA je na putu za integraciju sredinom listopada. Također, priprema se veliko dijeljenje novčića na Kriptomatu no servis neće biti impozantan za korisnike već će postojati opcija za njihovo preuzimanje. Što će korisnici odlučiti je direktno do njih samih.

Podrška za hardware novčanik

Zadnje ali nimalo manje važno jest informacija da je LANA također na putu za integraciju sa BCVaultom, posljednje stanje tehnike u pogledu hardverskih novčanika. Prva pošiljka BCVaulta je na putu za dostavu sa 1.10.2018. LANA neće biti integrirana u prvoj pošiljci ali je tim iz Real Security-a zakazao implementaciju i integraciju LANA novčića za sljedeću verziju. Tržište za hardver novčanike je još uvijek malo ali se ubrzano razvija, a kreatori BCVaulta su dedicirani i imaju dugu povijest u sektoru IT sigurnosti te je njihov proizvod nedvojbeno jedan od najsigurnijih uređaja na tržištu.

Za one koji su upoznati za važnošću sigurnosti privatnih ključeva i žele biti jedni od prvih koji će posjedovati BCVault, generiran je specijalni kupon kod koji će oduzeti 10 EUR s vaše narudžbe prilikom kupovine u Web trgovini. Koristite kod “blockmaster” tijekom checkout-a.

LanaCoin zasigurno postaje ozbiljna kriptovaluta koja će imati svoje mjesto u distribuiranoj blockchain ekonomiji.

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X