Lenovo otkriva nove prednosti blockchaina!

1

Tvrtka Lenovo, u suradnji s agencijom United States Patent and Trademark Office (USPTO) razvila je patentirani proizvod baziran na Blockchainu kojim će se uz pomoć digitalnih mapa potvrditi integritet fizičkih dokumenta.

Nakon dugog niza negativnih vijesti iz Kine, od bananja ICO-a u rujnu 2017. do strogih mjera kontrole rada kripto burzi u državi, konačno se čuju i lijepe vijesti gdje kineska tvrtka Lenovo koristi i otkriva nove mogućnosti blockchaina. 

Agencija USPTO svojim potpisom garantira za inovativnost i originalnost patenta, a ovim proizvodom digitalizirat će se razni dokumenti i moći će im se pristupiti od strane više korisnika s različitih lokacija. Na radu ovog sustava Lenovo radi već dulje vrijeme, ali su se tek prošli tjedan odlučili to podijeliti s javnošću..

Elektroničnim uređajem dokument će se dekodirati i pretvoriti u digitalnu mapu, koja će biti dostupna svima koji rade na projektu. Na ovaj način digitalnim potpisom stvorit će se sigurni blok dokumenta koji će se sastojati od niza digitalnih potpisa, a dokument će biti osiguran od neovlaštenih promjena i manipuliranja.

Uz pomoć ovog sustava podržanog blockchainom, svaka osoba kojoj treba postojeći dokument može potvrditi da ima autentični fizički dokument čak i u slučaju da postoji više kopija istog te kada više osoba radi izmjene na njemu. Da bi korisnik koristio ili pogledao zadnju verziju dokumenta, potrebno je skenirati kod koji će prikazati zadnju verziju fizičkog dokumenta, a neovlašteni pokušaji izmjena detektirat će se blockchainom kao “orphaned blocks”. Lenovo

Prednosti korištenja proizvoda

Mnoge države, baš kao i Hrvatska, bore se s nepotrebnom birokracijom u poslovanju, a korištenjem ovog proizvoda omogućit će da svaka osoba koja radi s tim dokumentom ima njegovu zadnju verziju sa svim mogućim promjenama i verzijama. Korištenje kodiranih digitalnih potpisa u dokumentima, u totalnoj je suprotnost od fizičkih potpisa te se primjenom ovog sustava osiguravaju dokumenti od bilo kakvih nedopuštenih preinaka.

Lenovu ovo nije prvi eksperiment s blockchainom, već su i prošle godine u suradnji s tvrtkom IBM radili na ubrzanju i poboljšanju efektivnosti sustava kojim će se omogućiti brzo uključivanje dobavljača u lanac prodaje te praćenje tijeka narudžbe od proizvodnje do krajnjeg potrošača. IBM potaknut nedostacima na tržištu, od kojih je izdvojilo slučaj zaraze salmonelom koji je poharao cijelo tržište, za čije otkrivanje i rješavanje je bilo potrebno više od 2 mjeseca kako bi se došlo do početne točke proizvoda kojom se utvrdilo odakle je došao zaražen proizvod. Uz korištenje IBM-ove nove platforme, zabilježit će se tok cijelog proizvoda i neće se događati ovakvi propusti

UBS radi na sličnom projektu

Krajem 2017. , švicarska banka UBS objavila je rad na sličnom proizvodu kojim će se sva suradnja s njihovim klijentima bilježiti uz pomoć blockchaina kako ne bi dolazilo više do neželjenih propusta u poslovanju.Uz to će se uz pomoć sustava i provjeravati identitet klijenta. Potencijal ideje potvrđuje i zainteresiranost Bank of America, i JP Morgan Chase-a oko cijelog ovog projekta.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

  1. Pingback: Lenovo otkriva nove prednosti blockchaina! - CryptoTelegraf

Leave A Reply

X