Mind Sports – primjena blockchaina u šahu

0

Trenutne online platforme za igre kao što su šah i poker zahtijevaju neko centralizirano tijelo koje ih pokreće, a s tim dolazi do nekoliko problema.

Blockchain tehnologija radi promjene u raznim industrijama, s velikim fokusom na monetarnim sustavima, ali kao što svi znamo, ova tehnologija se može primijeniti u apsolutno svim industrijama.

Preko natjecanja do poduzetništva

Kon Island, direktor poduzeća Mind Sports IO, profesionalno se bavi igranjem šaha od svoje 13-te godine kada je krenuo čitati knjigu o kineskom šahu. Nakon što je igrao na svjetskim natjecanjima i postigao impresivne rezultate, odlučio se na primjenu blockchain tehnologije i napravio platformu koja će omogućiti igračima iz cijelog svijeta da sa svojih računala sudjeluju u natjecanjima i treniraju svoje vještine.

Mind Sports

Kada se pokreće neko natjecanje u kojem igraći mogu osvojiti novčane nagrade, centralno tijelo hosta igru te prvobitno štiti svoje interese, a tek nakon toga štiti interese igrača. Dosta igrača odbija igrati na takvim platformama zato što nemaju povjerenja u centralno tijelo koje hosta igru.

Nepovjerenje prema hostu igre

Da bi igrači sudjelovali u ovakvom natjecanje moraju prebaciti novac na posrednika kako bi mogli uopće sudjelovati, a mnogi su skeptični oko prebacivanja teško zarađenog novca nekoj nepoznatoj instituciji.

Ponekada se dogodi da neka takva platforma bude hakirana, te igraći izgube ne samo novac koji su uložili već i novac koji su osvojili. Zna se dogoditi i da platforma bude ugašena bez opcije za igrače da povuku svoj ulog nazad na svoj bankovni račun.

Blockchain dolazi kao rješenje

Blockchain tehnologija može riješiti ove probleme, centralizirana natjecanja su skupa za održavanje, ali korištenjem Ethereum platforme se ovi troškovi smanjuju te se zaposlenici koji rade na platformi mogu posvetiti ulaganjem svih resursa u poboljšanje igračevih interesa.

Korištenjem pametnih ugovora, individualci i profesionalci će moći sami organizirati natjecanje te biti plaćeni u MIND tokenima, koji će biti jedina valuta na platformi, za organizaciju istih. Osim toga igrači će nagradu dobivati u tim istim tokenima koje će moći kasnije prodati na nekoj mjenjačnici i isplatiti si osvojene nagrade.

Javna ponuda tokena – ICO

Mind Sports IQ tim najavljuje javnu prodaju tokena gdje će zainteresirani ulagači moći kupiti tokene koji će služiti kao primarno sredstvo plaćanja na platformi.

Najavljuju da će pre-sale krenuti 17.11.2017 s popustom od čak 30% kako bi prikupili sredstva s kojim bi financirali razvoj ove platforme. Platforma će biti dostupna u svojoj beta fazi već početkom 2018-te godine, a službena verzija je planirana za Travanj 2018.

Za više informacija posjetitete njihovu službenu web stranicu, te pročitajte whitepaper.

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja.
Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X