Mladi se neće sjećati kako je izgledao svijet bez Bitcoina

0

Balaji Srinivasan, istaknuti venture capital investitor, izjavljuje da do 2040-te nitko mlađi od 30 godina neće znati za svijet bez Bitcoina.

Uz to što je svoju popularnost stekao kao investitor, Balaji je izvršni direktor startupa earn.com u kojega je do sada investirano više od $100 milijuna.

Prema njegovim riječima to znači da će svatko tko je rođen nakon 2010-te koristiti Bitcoin kao sredstvo čuvanja vrijednosti ili kao valutu, ako uzmemo u obzir trenutni postotak rasta prihvaćanja Bitcoina među građanima, poduzećima, investitorima i financijskim institucijama, do 2040-te godine.

Brza stopa prihvaćanja

Ovaj tjedan, Coinbase, CME, CBOE i Gemini, neke od većih brokerskih i financijskih institucija su objavile strategije i infrastrukturu za prihvaćanje institucionalnih investitora.

Sa Coinbase Custody platformom koja omogućava institucijama da investiraju minimalno 10 milijuna dolara, i CME grupe koja je najavila uvođenje Bitcoina, je vrlo vjerojatno da će US financijske institucije, kao i one u Južnoj Koreji i Japanu do sredine 2018-te godine prihvatiti Bitcoin kao sredstvo plaćanja ili sredstvo čuvanja vrijednosti.

Mladi nisu zadovoljni s tradicionalnim financijskim uslugama

S obzirom na to da se milijarde dolara kapitala iz tradicionalnih financijskih tržišta ubacuje u Bitcoin i kripto tržište, prirodno je za očekivati da će Bitcoin u narednim godinama postati globalno sredstvo čuvanja vrijednosti, osobito među mlađim generacijama.

Istraživanje provedeno od strane Facebooka je potvrdilo da mladi ne osjećaju povjerenje prema bankarskom sektoru, i da ne vjeruju financijskim institucijama oko pohrane svog novca i investicija.

Uzmemo li u obzir činjenicu da većina mladih nije zadovoljna s financijskim uslugama koje su im na raspolaganju, te da se nadaju da će doći neka bolja, transparentnija alternativa, za očekivati je da će dugoročno gledano Bitcoin transformirati globalni financijski sektor.

27% mladih izjavljuje da bi radije posjedovali $1000 u Bitcoinu nego $1000 u dionicama. Ne samo dionice, veliki postotak mladih preferira Bitcoin spram ostalih tradicionalnih financijskih instrumenata. 30% mladih bi radije posjedovalo $1000 u Bitcoinu već u državnim obveznicama, dok bi 22% radije posjedovalo Bitcoin već nekretninu, a čak 19% preferira Bitcoin umjesto zlata. Spencer Bogart, Blockchain Capital

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog BItcoin Portala i ne propustite niti jedan članak. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: Cointelegraph

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X