Tajlandska vlada svjesna da ne može zaustaviti kripto valute

0

Tajlandska vlada složila se da su regulacije potrebne na kripto tržištu, ali da isto tako vlada unutar svoje zemlje ne može zaustaviti širenje kriptovaluta.

Ministar financije Apisak Tantivorawon izjavio je:

Vlada nema u planu “banati” kriptovalute jer to ionako neće dovesti do toga da se one ne koriste, stoga je bolje da se bavimo njihovom kontrolom i regulacijama. Tantivorawon

S tim ciljem najavljen je i sastanak triju velikih “igrača” koji će utjecati na tijek regulacija u državi, a to su: Povjerenstvo za vrijednosne papire (TSEC), Ministarstvo financija, Agencija za spriječavanje pranja novca te Bank of Thailand.

Agencija koja treba preuzeti odgovornosti za smjer digitalnih valuta u zemlji jest Povjerenstvo za vrijednosne papire (TSEC) kojem je i posao njihov nadzor. Tantivorawon

Zanimljivo je kako je Tantivorawong prednost dao TSEC-u dok je za Bank of Thailand komentirao kako smatra da nije primjerena za ovaj zadatak.

Regulacija ICO-a u državi

Tailandska vlada kreće u regulaciju ICO-a upravo zbog toga što su nedavna istraživanja pokazala da je 10% projekta u kojim se prikupljaju ICO sredstva bilo podložno ili prijevari ili hakerskim napadima. Kako bi se to spriječilo u budućnosti, vlada ovdje treba postaviti granice.

Istim pristupom vode se i agencije iz SAD-a Commodity Futures Trading Commision (CFTC) i Securities and Exchange Commision (SEC) koje su prije nekoliko dana najavile da će zajedničkim snagama krenuti u regulaciju, a njihovu posebnu pozornost imaju ICO projekti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X